Pauzele scurte la birou, cheia spre sănătate

69
Pauzele scurte la birou, cheia spre sănătate - pauzalabirou-1372940074.jpg

Articole recomandate

Scurtele pauze de la birou pot reduce semnificativ riscul de apariție a diabetului, susțin oamenii de știință în urma unui studiu recent.

În prima parte a studiului, cei 70 de participanți au stat pe scaune timp de nouă ore pe zi. În tot acest timp, participanților le-a fost măsurat nivelul de glucoză, dar și cel de insulină din sânge după fiecare masă pe care au luat-o în grabă stând la birou.

Ulterior, participanții au fost rugați să facă scurte pauze, timp în care ei se plimbau înainte de a relua sarcinile de serviciu.

Rezultatele analizelor de sânge realizate pe tot parcursul cercetării au arătat că participanții aveau valori aproape de normal a insulinei și a glucozei din sânge în cea de-a două parte a studiului.

"Plimbările scurte, chiar și de două minute la un interval de jumătate de oră, aduc beneficii în ceea ce privește riscul de apariție a diabetului. Plimbările scurte ajută la menținerea unei valori normale a glucozei din sânge atât în cazul persoanelor normoponderale, dar și a celor supraponderale", au precizat oamenii de știință de la Universitatea Otago, din Noua Zeelandă.

(Sursa: www.clicksanatate.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Diverse : Să ne răcorim cu o înghețată
Pagina a fost generata in 2.8574 secunde