"Pictorii de corpuri umane" s-au mutat pe litoral

733
În anii precedenți, cine făcea o afacere cu tatuaje pe litoral putea spune că a dat lovitura. Însă, în actualul sezon, "pictorii de corpuri umane" nu au prea mulți clienți, în ciuda ofertei speciale de preț și a ultimelor modele în materie.

La intrarea în stațiunea Mamaia, dar și în zona Ca-zino, întâlniți o "specie" aparte de artiști: cei care se ocupă de tatuaje. Altădată business de succes, "acțiunea tatoo" este, la rându-i afectată de criză.
"Investiția nu este foarte mare. Închiriem numai un petic de alee, de preferat la fațadă, unde este vad, ne luăm o umbreluță, trusa de pensule, cutia cu henă (n.r. - substanța specială care colorează pielea) și ne putem lua de treabă. Am adus albume cu modele noi, dar, din păcate, nu avem, încă, foarte mulți clienți. Poate după ce se termină examenul de bacalaureat", ne spune Andrei Ionescu, un tânăr bucureștean venit pe litoral să câștige bani pentru casa din vis.
Oferta pentru tatuaje este diversă. Poți face un tatuaj care să țină două săptămâni, dar și unul care să se șteargă abia peste trei luni.
Prețurile sunt pentru toate buzunarele, pornind de la 30 de lei și ajungând chiar la câteva sute de euro. Cele mai căutate sunt cele de scurtă perioadă, simbolizând tigri, dragoni, războinici, flori, cifre norocoase, însemne japoneze și chiar portrete ale unor personaje celebre, Che Guevara având un loc fruntaș în top.
Tinerii sunt cei mai dornici de a pleca de pe litoral cu un tatuaj amintire. Cei mai forțoși se tatuează pe piept și pe brațe. Deh, mușchii trebuie să atragă atenția. Fetele preferă gleznele, spatele și chiar fesele, iar cei mai excentrici nu ezită să se radă în cap și apoi să-și aplice un tatuaj.
În timp ce dialogam cu tânărul "pictor", o rafală de vânt a răvășit albumul cu modele. Îl ajut să-l ridice de jos și să-l pună în ordine. Nu lipsesc oferte cu Madonna, Fidel Castro sau păunul cu coadă multicoloră. "Pentru cel cu personaje, timpul alocat este mai mare, așa că și prețul este pe măsură. Poate lua ore bune, e nevoie de migală și pasiune de ambele părți", a spune Andrei.
În afară de tatuaje, turiștii pot opta la Mamaia pentru piercing, avantajul fiind că bilele sau inelele plasate în buric ori în nas fiind pe termen nelimitat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 24 Iunie 2009
Stire din Diverse : "Zmeii" de la Marea Neagră
Miercuri, 24 Iunie 2009
Stire din Diverse : Blitz
Pagina a fost generata in 1.9725 secunde