Plăcintă cu șuncă și brânză

899
Plăcintă cu șuncă și brânză - placinta-1327676780.jpg
Dacă vrei să îl ademenești pe cel mic la masă cu un preparat gustos și hrănitor, îți recomandăm să îi gătești o plăcintă cu șuncă și brânză. În plus, această plăcintă o poți include și în pachețelul zilnic pe care micuțul tău îl ia la grădiniță sau la școală.

Va trebui să faci rost de 210 grame de făină, 125 grame de brânză, o lingură de apă, doi dovlecei tăiați felii subțiri, un ardei roșu tăiat fâșii, 150 grame de șuncă presată feliată, 125 grame de brânză rasă, patru ouă bătute și 300 grame de smântână.

După ce ai a adunat toate ingredientele necesare, trebuie să pregătești cuptorul și să îl lași să se încălzească la o temperatură de 220 de grade. În paralel, se amestecă făina și untul cu mixerul, se adaugă apă și se mixează până se obține un aluat moale. Compoziția se întinde pe o suprafață tapetată cu făină, apoi se așează într-o tavă rotundă și se introduce în frigider pentru 30 de minute. Între timp, ardeiul și dovleceii se lasă la copt pe toate părțile pe un grătar după care se scot și se lasă să se răcească.

După ce scoatem tava din frigider, adăugăm peste aluat șunca, brânza și legumele coapte. Ouăle se amestecă cu smântâna și puțină sare după care se toarnă peste legume. Tava se ține la cuptor timp de 15 minute, apoi temperatura trebuie redusă la 190 de grade. Plăcinta se lasă la copt pentru 50 de minute, după care se scoate din cuptor și se servește cu salată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
Stire din Diverse : Risotto cu broccoli la cuptor
Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Stire din Diverse : Tarte cu piure de spanac
Pagina a fost generata in 1.5178 secunde