Plante de apartament ușor de întreținut

2251
Plante de apartament  ușor de întreținut - 16octflori-1381939742.jpg

Articole recomandate

Feriga de apartament (Nephrolepis). Deloc pretențioasă, feriga este una dintre cele mai îndrăgite plante de apartament. Se… simte excelent dacă este plasată în locuri luminoase, însă, potrivit Libertatea pentru femei, trebuie evitată expunerea în lumina directă a razelor de soare. La udat, trebuie să ai totuși puțină grijă, deoarece feriga este o plantă care are nevoie de apă, cel puțin o dată pe săptămână.

Crăciunița (Euphorbia pulcherrima). Efortul pe care trebuie să-l depui pentru îngrijirea Crăciuniței este minim. Poate și de aceea o întâlnim atât de des în casele oamenilor. Are nevoie de puțină apă (moare doar dacă au trecut mai mult de două săptămâni de când nu ai udat-o), nu trebuie să o ții într-un loc special, exceptând iarna, când trebuie să stea în casă.

Planta păianjen (Chlorophytum comosum). Este o plantă "cățărătoare", care crește foarte repede, motiv pentru care e bine să fie așezată în ghivece suspendate. Deoarece rădăcinile ei cresc foarte mult și au tendința de a ocupa tot spațiul din ghiveci, e bine să-i schimbi vasul o dată la câțiva ani. În ceea ce privește locul în care poate fi pusă, Planta păianjen nu este deloc pretențioasă: o poți așeza atât în cameră, cât și în baie. Nici cu udatul nu trebuie să-ți faci probleme, deoarece, între două udări, pământul trebuie lăsat să se usuce complet, astfel încât, dacă uiți de această operațiune, planta nu va muri.

Dracaena marginata. Este o plantă de ghiveci căreia îi priesc camerele bine luminate. Udatul, în cazul acestei plante, nu va fi nicidecum o corvoadă, deoarece pământul trebuie să fie uscat complet între udări. Și, chiar dacă uiți să o uzi și se ofilește, aceasta își revine imediat după ce îi dai puțină apă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6865 secunde