Plata online a taxelor și impozitelor, tot mai aproape de realizare

633
Plata online a taxelor și impozitelor, tot mai aproape de realizare - 320962619d5a31307176f820ce93067f.jpg
Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) și Transfond pregătesc implementarea Platformei Naționale de Plăți Electronice, componentă a eRomânia, prin care se vor putea plăti impozitele și taxele centrale și locale, amenzile, tarifele, contribuțiile și orice alte datorii către diferite instituții publice, informează site-ul MCSI.ro.
Sistemul propus permite efectuarea plăților atât pe bază de card bancar, cât și prin integrare cu alte instrumente de tip Internet și home-banking și este disponibil atât utilizatorilor înregistrați, cât și utilizatorilor anonimi. Înregistrarea în sistem oferă un set extins de funcționalități, printre care istoricul plăților efectuate.
Platforma Națională de Plăți Electronice va deservi toate cele 3.300 de administrații publice locale, precum și celelalte aproximativ 6.000 de instituții publice care percep taxe. Valoarea taxelor și impozitelor plătite de către cei 18 milioane de contribuabili, persoane fizice și juridice se ridică la suma de 7 miliarde de euro anual.
MCSI va prezenta public Platforma Națională de Plăți Electronice pe data de 15 septembrie. De asemenea, MCSI și Agenția Națională de Administrație Fiscală (ANAF) cooperează în vederea depunerii electronice a declarațiilor contribuabililor mari și mijlocii. În același timp, cele două institiții publice vor pregăti sistemul pentru depunerea electronică a declarației unice privind contribuțiile sociale. Acțiunea începe la data de 1 octombrie 2010 prin depunerea, în Sistemul Electronic Național (SEN) și implicit ANAF, a declarațiilor fiscale electronice de către contribuabilii mari și mijlocii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 04 Septembrie 2010
Stire din Diverse : Sindromul ADHD se poate trata cu succes
Sâmbătă, 04 Septembrie 2010
Stire din Diverse : Ravioli cu brânză și cu legume proaspete
Sâmbătă, 04 Septembrie 2010
Stire din Diverse : Usturoiul - inamicul viermilor intestinali
Sâmbătă, 04 Septembrie 2010
Stire din Diverse : Spectacole la Teatrul "Agon"
Sâmbătă, 04 Septembrie 2010
Stire din Diverse : Ubisoft prezintă H.A.W.X 2 - The 8-Bit Game
Pagina a fost generata in 1.814 secunde