Plimbări cu vaporașul până la epava din Costinești

2676
Plimbări cu vaporașul până la epava din Costinești - 32df267df52b7749c84e7e6321c1378b.jpg

Articole de la același autor

Cei care ajung în stațiunea Costinești pot alege o plimbare cu vaporașul până la epava de pe mare, unul dintre simbolurile stațiunii. O astfel de "excursie" este oferită de cei care fac agrement în stațiune, în schimbul sumei de 10 lei, criza financiară neschimbând tariful de anul trecut. În preț este inclusă și povestea navei "Evanghelia".
În schimb, condiția esențială este ca vremea să fie frumoasă, adică ca marea să nu aibă valuri prea mari și vântul să nu bată cu prea mare putere. Organizatorii unor astfel de plimbări spun că turiștii sunt foarte încântați de astfel de ieșiri pe mare.
Nava "Evanghelia" a eșuat la sfârșitul anilor ’60 din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile și a vizibilității reduse. Noaptea târziu, pe timp de furtună, vasul s-a apropiat foarte mult de mal, căpitanul având convingerea că se afla în vecinătatea portului Constanța. Carena vasului a rămas blocată între două stânci în formă de V.
"Evanghelia" a fost o navă comercială greacă aparținând vestitului om de afaceri Aristotel Onassis. Din cauza costurilor mult prea mari de recuperare, ea a fost abandonată și a intrat în patrimoniul statului român.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 26 Iunie 2009
Stire din Diverse : Blitz
Vineri, 26 Iunie 2009
Stire din Diverse : Pe urmele corabiei "Speranța"
Vineri, 26 Iunie 2009
Stire din Diverse : Caricatură la minut
Pagina a fost generata in 3.355 secunde