Ploaie de stele căzătoare, în această noapte!

385
Ploaie de stele căzătoare, în această noapte! - images-1353173075.jpg
"Leonidele", unul din cele mai frumoase evenimente astrale ale anului, vor "pica" 10 -15 pe oră, în noaptea de 17 noiembrie. Oamenii de știință numesc acest fenomen curent de meteori, dar popular i se spune "ploaie de stele căzătoare". Curentul este denumit Leonide întrucât meteorii vin din constelația Leo, informează realitatea.net.


În fiecare noiembrie, Pământul trece prin zona prin care a trecut și cometa 55P/Tempel-Tuttle. Cometa a lăsat pe orbită cantități mari de praf care intră în atmosfera Pământului când acesta trece prin locul unde se află ele. Cometa Temple-Tuttle a trecut prin punctul cel mai aproape de soare în 1998. În perioada 1998-2002, Pământul a trecut, în fiecare an, printr-o regiune plină de praful lăsat de nucleul cometei. 


Astfel s-au produs adevărate furtuni de meteori, cu rate de 1.000 de meteori pe oră. Din 2003, maximul atins de acest curent a fost de maxim 10 meteori pe oră.


Particulele de praf intră cu viteză mare în atmosfera Pământului și prin frecarea cu aerul fac ca acestea să emită lumină, explică Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din București, citat de realitatea.net.


Sfat


Cele mai bune momente pentru observații sunt după miezul nopții, dar trebuie să stați cel puțin o oră, ca ochiul să se acomodeze cu întunericul și ca aveți șansa să  vedeți cât mai multe stele căzătoare. 










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Diverse : Lucian Bute se însoară!
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Diverse : Recordurile Eurotunelului
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Diverse : Unde mergem să schiem iarna aceasta
Pagina a fost generata in 1.5134 secunde