Potolește-i crizele de furie

641
Ce te faci când, exact atunci când îți este lumea mai dragă, îngerul se transformă într-un drăcușor îndărătnic care începe să țipe și să urle pentru că a văzut vreo jucărie într-o vitrină de magazin?
Copilul tău pare mic și neajutorat, dar are un simt al slăbiciunilor ieșit din comun. Dacă va vedea că cedezi în urma acțiunilor lui de persuasiune, poți să fii sigură că nici data viitoare n-ai să-i scapi. Nu cedați niciodată și nu faceți nimic care să dea impresia copiilor că au obținut o victorie.
În momentul în care prichindelul vrea un lucru cu care tu nu ești de acord, nu face ca el. Dacă începe să spargă și să strice ce prinde prin casă, nu-ți rămâne decât să-l închizi la el în cameră având grijă să nu-i lași la îndemână obiecte cu care să se poată răni. Dacă strică ceva nu te grăbi să înlocuiești prea curând, dă-i ocazia să simtă că a pierdut acel lucru. În acest fel copilul va învăța că dacă strică ceva își strică lui și în același timp va învăța că șantajul poate dăuna.
De multe ori, copilul tău înțelege că locurile publice sunt zonele în care ești cea mai vulnerabilă. Într-un spațiu larg, copilul-actor se poate arunca pe jos urlând și țipând, poate să plângă cu sughițuri de parcă întreg pământul ar avea ceva personal cu el, poate să te enerveze în o mie și una de chipuri, doar, doar vei ceda. Specialiștii vă sfătuiesc să nu o faceți, dar nici să-l bateți.
Ar fi indicat ca atunci când mergi în societate să nu uiți să iei cu tine și câteva lucruri numai bune pentru distragerea atenției celui mic. Printre ustensile se pot număra jucăriile preferate, reviste cu poze sau cărți de colorat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0829 secunde