Rețeta pentru pici
Concurs Prăjitura răsturnată
Articole de la același autor
Rulada cu gem
31 Martie 2012
Cum tratăm "privirea crucișă" a copilului
31 Martie 2012
Cum îți protejezi copilul de insecte și alergii la iarbă verde
28 Aprilie 2012
Cum poți scăpa de viermișorii intestinali ai copilului
21 Aprilie 2012
Ghiozdanul prea greu poate duce la deformări ale coloanei
17 Martie 2012
Simptomele tuberculozei, mai greu de citit la copii
24 Martie 2012
Dacă cel mic vrea să mănânce ceva dulce îi poți satisface pofta cu o prăjitură preparată chiar de tine cu ingrediente naturale și fără chimicale sau conservanți. Va trebui să ai 175 grame de unt la temperatura camerei, 70 grame de zahăr brun, 800 grame de prune tăiate pe jumătate, 120 grame de zahăr alb, o linguriță cu esență de vanilie, trei ouă, 70 grame de migdale pisate mărunt, 195 grame de făină și un pliculeț de praf de copt.
După ce toate ingredientele sunt pregătite pe masă, se încinge cuptorul la 180 de grade, după care se unge o tavă rotundă și se tapetează cu hârtie de copt. Se topesc apoi 50 de grame din unt care se toarnă la bază în tavă peste care se presară zahăr brun și se așează și prunele, cu partea tăiată în sus. Restul de unt, zahărul alb și vanilia se amestecă cu mixerul electric, iar după cinci minute se adaugă pe rând și ouăle. În continuare se încorporează cu atenție migdalele și făina. Compoziția amestecată bine se toarnă peste prunele din tavă și se nivelează suprafața. Se ține în cuptorul încins timp de 50 de minute, se scoate, iar după cinci minute prăjitura se răstoarnă pe un platou și se poate servi cu înghețată.
După ce toate ingredientele sunt pregătite pe masă, se încinge cuptorul la 180 de grade, după care se unge o tavă rotundă și se tapetează cu hârtie de copt. Se topesc apoi 50 de grame din unt care se toarnă la bază în tavă peste care se presară zahăr brun și se așează și prunele, cu partea tăiată în sus. Restul de unt, zahărul alb și vanilia se amestecă cu mixerul electric, iar după cinci minute se adaugă pe rând și ouăle. În continuare se încorporează cu atenție migdalele și făina. Compoziția amestecată bine se toarnă peste prunele din tavă și se nivelează suprafața. Se ține în cuptorul încins timp de 50 de minute, se scoate, iar după cinci minute prăjitura se răstoarnă pe un platou și se poate servi cu înghețată.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Sâmbătă, 28 Aprilie 2012
Sâmbătă, 28 Aprilie 2012
Sâmbătă, 28 Aprilie 2012
Sâmbătă, 28 Aprilie 2012
Marţi, 24 Aprilie 2012
Marţi, 24 Aprilie 2012