Procedura de constatare amiabilă de accident se aplică de la 1 iulie 2009

478
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a respins solicitarea Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) privind amânarea datei de începere a aplicării procedurii de constatare amiabilă de accident.
Prin urmare, data de 1 iulie 2009, prevăzută ca termen de la care formularul de constatare amiabilă de accident va putea fi folosit, rămâne neschimbată.
"Societățile de asigurare au avut la dispoziție suficient timp să se pregătească pentru aplicarea constatării amiabile de accident, dat fiind faptul că CSA a publicat normele care reglementează această procedură încă din decembrie 2008", se arată în comunicatul CSA.
Constatarea amiabilă de accident permite părților implicate în accident să completeze, pe un singur formular, elementele privind circumstanțele producerii evenimentului, datele personale de identificare, datele vehiculelor implicate, precum și ale propriilor asigurători.
Procedura de constatare amiabilă va putea fi aplicată în cazul accidentelor rutiere survenite pe teritoriul României în care au fost implicate două vehicule și din care au rezultat numai pagube materiale. Utilizarea formularului de constatare amiabilă de accident nu este o obligație pentru cei doi conducători auto implicați în accident, ci este doar o alternativă la procedura actuală de constatare de către poliție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8379 secunde