Produse de evitat când va faceți cumpărăturile la un supermarket

188
În special în sezonul cald, alimentele ușor perisabile riscă să se degradeze cu mult înainte de termenul lor limită de expirare, din cauza condițiilor improprii în care sunt depozitate și comercializate, acesta fiind și motivul pentru care clienții nu se mai pot ghida corect doar citind eticheta produsului și având astfel încredere că vor cumpăra ceva de calitate, la un preț relativ convenabil. 

Comercianții nu vor retrage astfel de mărfuri de la raft decât dacă sunt siliți să o facă sau dacă se depun suficiente plângeri în acest sens, iar riscul de toxiinfecție alimentară crește astfel exponențial mai ales pe timp de vară.

Și parcă nu ar fi de ajuns, multe dintre mărfurile alimentare conțin pe eticheta lor și o serie de ingrediente destul de periculoase pentru sănătatea omului, în special când vine vorba despre copii și adolescenți, aici putându-se menționa multitudinea de E-uri alimentare de laborator menite să prelungească viața produsului sau să îi schimbe gustul și aroma.

Fără știința cumpărătorilor de data aceasta, comercianții folosesc adeseori și alte substanțe chimice care redau prospețimea legumelor și a fructelor, aceasta fiind una dintre cele mai periculoase practici din întreaga lume, tolerată totuși de cei responsabili cu protecția sănătății alimentare a populației.

(sursa: www.egirl.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8534 secunde