Protejează-ți părul de razele UV la mare

374
Protejează-ți părul de razele UV la mare - 9fc497b1718cabc904e5af82c57bae53.jpg
Pe timpul verii, nu doar pielea și ochii trebuie protejați de efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete, ci și părul. Pentru a evita ca podoaba ta capilară să arate ca o mătură, renunță în sezonul cald la foen, placă de păr sau fixativ. Nu uita să porți pălărie, șapcă, bandană sau să stai, din când în când, sub umbrela de soare.
Când este caniculă, folosește măști de păr, preparate chiar de tine în casă. Amestecă un gălbenuș de ou, un fruct de avocado și o lingură de ulei de măsline. Aplică pasta obținută pe toată suprafața părului proaspăt spălat, nu și la rădăcină și stai așa o jumătate de oră, după care spală-l. Fă tratamentul o dată pe săp-tămână pentru a-l proteja de razele UV.
Dacă nu-ți place să ai nimic pe cap vara, ține-ți părul strâns, în coc lejer sau în coadă de cal, dacă-l ai lung. Înlocuiește elasticele tari cu eșarfe sau șnururi textile și evită clamele și agrafele metalice.
Atenție mare dacă ai părul creț, pentru că vara este deshidratat și are nevoie de protecție specială. Indicat pentru părul creț sau ondulat este spray-ul pentru păr cu protecție solară.
Cei care se află la mare trebuie să își spele părul zilnic, indiferent de tipul acestuia. Atunci când intri în mare, stropește-ți părul cu puțină apă plată, pentru ca apa sărată să nu pătrundă la fel de ușor în păr. Nu este indicat să-ți vopsești părul sau să-l faci permanent înainte de a pleca la mare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 08 Iulie 2009
Stire din Diverse : Blitz
Pagina a fost generata in 1.7307 secunde