Reprezentanții turcilor și tătarilor, la conducerea comisiei de cultură a CMN

500
Comisia pentru cultură, culte și mass-media din cadrul Consiliului Minorităților Naționale și-a desemnat noua conducere.
Astfel, reprezentantul comunității turce din România, Serin Turkoglu, a fost desemnat, cu 13 voturi, președinte al comisiei, Elena Grosaru, de la minoritatea italiană, a fost aleasă vicepreședinte, iar Hagi Me-met Kemaledin, din partea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, a fost ales, în continuare, secretar al comisiei.
În cadrul aceleiași ședințe, Rodica Precupețu, șef serviciu în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, le-a vorbit reprezentanților minorităților din România și despre proiectul "Trasee Interculturale în România". Este vorba despre un proiect ce inventariază obiectivele istorice, religioase și arhitecturale ale comunităților etnice, care pot stârni interesul turiștilor străini, dar pot depăși totodată și barierele interculturale dintre minoritățile etnice din România.
Profitând de această întâlnire, Vasile Ionescu, reprezentantul comunității rome, a propus înființarea unei organizații a minorităților naționale prin intermediul căreia să se acceseze fonduri europene la care să aibă acces toate comunitățile etnice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Februarie 2011
Stire din Diverse : Mărțișoare pentru copiii nevoiași
Sâmbătă, 19 Februarie 2011
Stire din Diverse : Când lăsăm copilul singur acasă?
Sâmbătă, 19 Februarie 2011
Stire din Diverse : Agenda Clubbing
Pagina a fost generata in 1.6742 secunde