Rețetă de papanași cu dulceață
1252
Ingrediente pentru 10 bucăți: 500 gr brânză de vaci proaspătă (foarte bine scursă, să aibă bulgărași); 100 gr zahăr; 2 ouă; 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu; 1 esență vanilie; 200 gr făină; smântână; dulceață
Preparare: Brânză se amestecă cu zahărul și bicarbonatul. Se încorporează apoi ouăle și vanilia, iar la sfârșit făina. Puteți amesteca scurt aluatul cu robotul sau mixerul să se omogenizeze mai bine!
Dacă brânză e mai umedă s-ar putea să mai aveți nevoie de 1 lingură de făină în compoziție; aluatul trebuie să fie ușor de format, să nu fie prea lipicios.
Se pune într-o tigie adâncă mult ulei la încins. Se formează din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului. Se străpunge bila cu degetul prin centru, apoi treceți bila prin făină. Ușor, măriți gaură din mijloc și aplatizați puțin colacul obținut.
Dați focul la mediu sub tigaie și prăjiți papanașii pe ambele părți până sunt rumeni (aprox 5 minute).
Serviți papanașii prăjiți cu smântână și dulceață. (sursă: www.e-rețete.ro)
Dacă brânză e mai umedă s-ar putea să mai aveți nevoie de 1 lingură de făină în compoziție; aluatul trebuie să fie ușor de format, să nu fie prea lipicios.
Se pune într-o tigie adâncă mult ulei la încins. Se formează din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului. Se străpunge bila cu degetul prin centru, apoi treceți bila prin făină. Ușor, măriți gaură din mijloc și aplatizați puțin colacul obținut.
Dați focul la mediu sub tigaie și prăjiți papanașii pe ambele părți până sunt rumeni (aprox 5 minute).
Serviți papanașii prăjiți cu smântână și dulceață. (sursă: www.e-rețete.ro)
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Joi, 21 Februarie 2013
Miercuri, 20 Februarie 2013
Joi, 21 Februarie 2013
Joi, 21 Februarie 2013
Joi, 21 Februarie 2013
Joi, 21 Februarie 2013
Joi, 21 Februarie 2013
Joi, 21 Februarie 2013