Rețete culinare ieftine și rapide

172
Paste picante. Ingrediente: 250 g spaghetti, 4 căței usturoi, 4-5 linguri ulei de măsline, un ardei iute roșu sau o linguriță rasă de fulgi de chili, o lingură pătrunjel verde tocat, sare și piper proaspăt măcinat. Preparare: Fierbeți pastele al dente. Apoi încălziți uleiul într-o tigaie și adăugați cățeii de usturoi tăiați în sferturi, pe lungime, sau rondele și ardeiul iute. Sotați ușor usturoiul, fără să-și schimbe culoarea, deoarece va da un gust amar pastelor dacă se prăjește în exces. În uleiul aromat se adaugă pastele fierte, scurse de apă. Amestecați-le bine și serviți. Pastele cu usturoi și ardei iute se servesc simple sau pudrate cu piper proaspăt măcinat și pătrunjel tocat.

Clătite cu mere. Ingrediente pentru 8 clătite:1,5 kg mere, 2 linguri unt, 4-8 linguri zahăr (în funcție de dulceața merelor și de gusturi), 2 linguri zeamă de lămâie, o linguriță scorțișoară dată pe răzătoare. Preparare: Adăugați în aluatul clasic de clătite două linguri de zahăr pudră, esență de vanilie și de rom, pentru o foaie de clătită aromată. Curățați merele și îndepărtați-le cotorul. Treceți merele prin răzătoarea mare. Stropiți merele imediat cu zeamă de lămâie și amestecați bine. Zeama de lămâie va preveni înnegrirea merelor. Topiți untul într-o tigaie. Adăugați merele și rumeniți-le bine, la foc mic, amestecând din când în când până merele se înmoaie și zeama se evaporă. Adăugați zahăr după gust, amestecați și adăugați scorțișoara. Lăsați amestecul de măr să se răcească. Umpleți clătitele cu amestecul de măr. Se servesc ca atare, pudrate cu zahăr sau cu frișcă bătută.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2414 secunde