RIMELUL a împlinit 100 de ani. Tu știi cum a fost inventat?

104
1
RIMELUL a împlinit 100 de ani. Tu știi cum a fost inventat? - rimel4-1377178465.jpg

Articole recomandate

Unul din articolele indispensabile din trusa de machiaj, rimelul, împlinește 100 de ani. El a apărut în Egiptul antic, dar nu era folosit pentru aceleași scopuri ca astăzi, amintește 7sur7.be.




Rimelul era foarte popular în rândul bărbaților și al femeilor, care credeau că le-ar proteja sufletul de spiritele rele și de energiile negative. În secolul al XIX-lea, femeile europene au început să se intereseze tot mai mult de produsele cosmetice, potrivit agerpres.ro.


Chimistul Eugene Rimmel a realizat atunci o substanță neagră de care se freca o pensulă umedă cu care se făceau apoi genele. Ca urmare a succesului produsului, numele chimistului francez a intrat în limbajul curent pentru a desemna...rimelul, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole din aceeași secțiune

Joi, 22 August 2013
Stire din Diverse : Cum să ai grijă de orhidee
Pagina a fost generata in 3.8606 secunde