Romano ButiQ vă așteaptă în Vamă

393
Romano ButiQ vă așteaptă în Vamă - romano-1314209502.jpg
Zilele Romano ButiQ au ajuns, de câteva zile, și la Vama Veche, după aproape două luni petrecute prin stațiunile de pe litoral; așadar, organizatorii vă propun o incursiune în cultura meșteșugărească în stil romani.

Până pe 28 august, organizatorii îi așteaptă pe toți cei curioși să vadă și să cunoască îndeaproape meșteșugurile romilor. În Vamă, găsiți și descoperiți expoziții de obiecte și fotografie, povești și secrete despre meșteșuguri, ateliere de ucenicie în argint, lemn, nuiele de răchită și fier. În plus, au loc mai multe evenimente care îi vor distra pe vamaioți, oferindu-le în același timp ocazia de a înțelege mai bine cultura romani.

Joi, de la 20.30, actrița Alina Șerban joacă pe scena de la Corsarul "Declar pe propria răspundere" - un spectacol de teatru care prezintă istoria maturizării unei fete de etnie romă, între curtea de spoitori din cartierul Tei în care locuiește și lumea "majoritarilor" în care învață și lucrează.

Tot joi, la miezul nopții, la Roata, trio-ul "The Vintage Spirit" (Adi Flautistu - contrabas, Costinel Mirea - vioară și Ciprian Pop - chitară) vor umple noaptea din Vamă cu acorduri de minor swing, bebop sau jazz manouche. Ei vor interpreta compoziții proprii, dar și piese scrise de Django Reinhardt, Charlie Parker sau Duke Ellington.

"Sâmbătă, de la ora 20.00, Damian Drăghici vine să ne împărtășească din bogăția unei vieți tumultuoase și fascinante. Aveți ocazia să stați de vorbă și să-i adresați o întrebare singurului muzician român laureat Grammy", ne anunță organizatorii.

Duminică, de la ora 21.00, tot la Roata, se încheie șederea pe litoral cu trupa Romano ButiQ într-un concert balkan - rock care va fi totodată și petrecerea de închidere a Festivalului Stufstock. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 25 August 2011
Stire din Diverse : Guess Who revine în Mamaia
Joi, 25 August 2011
Stire din Diverse : Concert Pepe în Mamaia
Pagina a fost generata in 1.1522 secunde