Șase pași pentru un grătar mai sănătos

200
Șase pași pentru un grătar mai sănătos - gratar-1370261353.jpg

Articole recomandate

Pentru că sezonul cald se apropie vertiginos, iar soarele ține deja cu noi, ne pregătim de grătare. Chiar și în timpul excursiilor sau petrecerilor cu prietenii, ține cont de aceste sfaturi pentru un grătar mai sănătos.

1 Asigură-te că peștele sau carnea congelată sunt complet decongelate înainte de a ajunge pe grătar.

2 Păstrează carnea crudă separat de cea preparată termic și folosește ustensile pentru fiecare.

3 Asigură-te că grătarul este suficient de bine încins  - cărbunii ar trebui să fie roșii, cu suprafața acoperită de un praf gri.

4 Carnea și peștele se întorc regulat, mișcându-le pe grătar pentru a se pătrunde uniform.

5 Dacă folosești un sos marinat pe carnea crudă, nu te lăsa pradă ispitei de a turna surplusul peste carnea preparată termic.

6 Folosește o scobitoare pentru a verifica culoarea cărnii, aceasta nu trebuie să fie roz, iar sucul propriu trebuie să fie limpede. Unele cărnuri se pot servi "în sânge", dacă sunt gătite corespunzător pe dinafară, însă puiul, cârnații și burgerii trebuie gătiți bine.(ww.goodfood.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2595 secunde