Șase zile de festival pentru tinerii turci și tătari

526
Astăzi debutează Festivalul Cultural Sportiv al Tineretului Turc și Tătar. Evenimentul este organizat de Uniunea Democrată Turcă din România, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România, Muftiatul Cultului Musulman din România, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța, Asociația Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea și în parteneriat cu departamentul pentru Relații Interetnice și Ministerul Culturii și este prilejuit de sărbătorirea, pe 19 mai a Zilei Tineretului și Sportului în Turcia.
În cadrul evenimentului vor avea loc spectacole, competiții sportive, expoziții tematice.
Astăzi, în prima zi de festival, începând cu ora 17,00, la Palatul Copiilor va avea loc un spectacol de dansuri tradiționale turcești, tătărești și românești. Miercuri sunt programate întreceri sportive, respectiv cros, tenis de masă și fotbal. Tot miercuri, când se sărbătorește și Ziua tineretului și sportului din Turcia, va avea loc și un cros pe traseul Instituția Prefectului - Bd. Ferdinand - Consulatul General al Republicii Turcia.
Joi, la sediul Asociației Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, este programat simpozionul dedicat personalității lui Mustafa Kemal Atatürk, liderul turcilor fiind și cel care a dedicat tinerilor ziua de 19 mai, în 1938, ziua devenind astfel sărbătoare națională.
Festivalul se va încheia sâmbătă, 22 mai, la Pavilionul Expozițional, unde vor avea loc, începând cu ora 10,00, expoziții tematice, dar și un turneu de lupte tradiționale tătărești.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 15 Mai 2010
Stire din Diverse : Remedii împotriva febrei
Sâmbătă, 15 Mai 2010
Stire din Diverse : Europenii, părinți bătrâni
Pagina a fost generata in 1.8626 secunde