Școala "Dr. Constantin Angelescu", la ceas aniversar

1882
Școala
Una dintre instituțiile de învățământ în cadrul cărora se regăsesc laboratoare de limba turcă pentru elevii etnici turci și tătari, Școala "Dr. Constantin Angelescu" din Constanța, a sărbătorit vineri, 14 noiembrie, 83 de ani de la înființare. La ceas aniversar, au fost alături de elevii, părinții și cadrele didactice din cadrul acestei instituții și oaspeți de seamă, printre ei numărându-se Consulul Ge-neral al Republicii Turcia la Constanța, Füsun Aramaz, deputatul UDTTMR, Aledin Amet, subprefectul județului Constanța, Aidun Curt - Mola, președintele UDTTMR Medgidia, Erol Murad, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța, foști absolvenți ai instituției.
Sărbătoriții, elevi și profesori deopotrivă, s-au bucurat anul acesta atât de împlinirea celor 83 de ani de la înființarea instituției, dar și de extinderea acesteia. "Anul acesta ne bucurăm că școala s-a extins, avem în structură Grădinița nr. 23. Ne bucurăm că avem preșcolari și elevi pe care îi instruim pentru a-i aduce în pragul ciclului liceal. Educația este inițierea în viața spiritului, pregătirea sufletului uman în căutarea adevărului și a virtuții", a declarat directorul instituției, Icbal Anefi.
Cei peste 450 de elevi ai instituției își desfășoară activitatea, în prezent, în 14 săli de clasă, două laboratoare, un cabinet de limba turcă și unul de istorie - geografie. Biblioteca școlii are un fond de peste opt mii de cărți, iar de educația copiilor se ocupă 34 de cadre didactice.
În 1923, cu ocazia vizitei ministrului insurecției publice Dr. Constantin Angelescu la Constanța, a fost semnat actul de începere a construcției școlii, act ce se află așezat la temelia clădirii. Lucrările au fost finalizate la sfârșitul anului 1927. Până în 1950, școala poartă denumirea de "Școala nr.7 mixtă fete și băieți", din anul 1958 este numită Școala cu clasele I - VIII nr.11, iar de anul trecut, instituția se numește "Dr. Constantin Angelescu".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 15 Noiembrie 2010
Stire din Diverse : Astăzi începe postul Crăciunului
Luni, 15 Noiembrie 2010
Stire din Diverse : În gară ca la muzeu
Luni, 15 Noiembrie 2010
Stire din Diverse : S-a măritat cu Turnul Eiffel
Luni, 15 Noiembrie 2010
Stire din Diverse : La limita ratiunii
Luni, 15 Noiembrie 2010
Stire din Diverse : Dupa el, potopul!
Pagina a fost generata in 2.4791 secunde