Securitatea sistemelor de operare = fata morgana

907
Sistemele de operare sunt în mod inerent nesigure și vor rămâne așa și în viitor, atât timp cât natura unui sistem moștenește nevoia de a rula aplicații nesemnate, a declarat Eugene Kaspersky, CEO al companiei producătoare de soluții de securitate Kaspersky, potrivit itnews.com.
"Adevărul este că cele mai multe sisteme de operare - Windows, Linux, Mac - sunt nesigure chiar din stadiul de proiectare. Mulți oameni spun că sistemele Mac sunt sigure, că nu există viruși pentru Mac. Nimic mai neadevărat, sunt viruși pentru Mac. Dacă în viitor cyber-criminalii vor acorda o mai mare atenție pentru sistemele de operare Mac, utilizatorii acestora vor fi foarte ocupați", a spus Kaspersky.
În opinia celor de la Kaspersky, un sistem sigur de operare este unul care se blochează și respinge cererile de rulare a unor aplicații nesemnate. Acesta este motivul principal pentru care este imposibil ca sisteme de operare să fie protejate complet.
"Dacă sunt 200 de oameni într-o cameră, cât de mulți au de gând să cumpere sisteme sigure de operare cu set limitat de aplicații, doar ca să rezolve problema siguranței? Răspunsul este de unu până la trei la sută din persoanele respective. Cu un sistem sigur de operare și un set limitat de aplicații, companiile pot pierde cote de piață și audiență", a adăugat Kaspersky.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8162 secunde