Sergiu Nicolaescu lucrează la "Poker 2"

721
Sergiu Nicolaescu lucrează la
Poate că alături de Ilie Năstase, Nadia Comăneci și Gheorghe Hagi, Sergiu Nicolaescu poate fi considerat un brand de țară. Personaj controversat, despre care s-a afirmat că ar fi regizat inclusiv Revoluția de la 1989, Nicolaescu este cel mai prolific regizor și actor român. Realizator a 65 de filme de lung metraj, interpret a 32 de roluri, participant și premiant în circa 50 de festivaluri, inclusiv la Oscar, în 2004, cu filmul "Orient Expres", Sergiu Nicolaescu și-a lansat la începutul acestei luni a doua ediție a volumului autobiografic "Viață, destin și film".

Duminică, 17 iulie, însă, la gala primei ediții a Festivalului Național de Film Românesc de la Constanța, a fost distins cu premiul de excelență pentru întreaga activitate.

- Este un moment al amintirilor despre primul festival al filmului românesc de la Mamaia (în 1964, obținea premiul filmului experimental la secțiunea scurt-metraj, cu "Memoria Trandafirului" – n.r.). Asist la un alt fel de festival și mulțumesc juriului pentru încrederea pe care mi-a acordat-o. Voi face până la capăt tot ce pot pentru filmul românesc.

- Ce reprezintă acest premiu pentru maestrul Sergiu Nicolaescu?

- După 47 de ani, sunt din nou la Mamaia la un festival al filmului românesc, unde am primit un premiu de excelență pentru întreaga carieră. E momentul depănării unor amintiri, care cuprind aproape întreaga cinematografie românească. Mulțumesc tuturor actorilor care au jucat în filmele mele. Chiar dacă au plecat dintre noi, ei rămân prezenți. Mulțumesc tuturor celor care au făcut parte din echipă și vă mulțumesc și dvs., spectatorii mei.

- La ce lucrați acum?

- Poker 2. Este continuarea lui Poker 1. Societatea din ziua de astăzi, binecunoscuta noastră societate.

- Două-trei nume din distribuție.

- Nu se poate, pentru că vor fi o surpriză (se vorbește de apariția lui Radu Mazăre în această a doua parte – n.r.). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3648 secunde