Sfaturi pentru o vacanță fără accidente și hoți

343
Sfaturi pentru o vacanță fără accidente și hoți - actiunideprevenire11-1312308779.jpg

Pentru că în sezonul verii, din cauza aglomerației, se produc fel și fel de incidente în stațiunile de pe litoral, voluntarii, alături de polițiști, le-au explicat turiștilor ce reguli să respecte pentru a avea o vacanță reușită.
Pentru siguranța rutieră, șoferii trebuie să conducă prudent pe toată durata deplasării, iar în stațiunile de pe litoral să reducă viteza. Centura de siguranță este obligatorie pentru că vă poate salva viața. Trebuie evitate discuțiile sau orice tipuri de activități care pot distrage atenția de la drum.
La fel de importantă este și siguran-ța autoturismului. În timpul călătoriei opriți numai în locuri special amenajate și nu lăsați ușile neasigurate. Fiți prudenți pe drum când vi se solicită ajutorul de către persoane necunos-cute. Nu lăsați la vedere, în interiorul mașinii, bunuri de valoare. Sunt tentante pentru hoți. Parcați autoturismul în spații iluminate corespunzător. Un sistem de alarmă montat pe mașină este ideal pentru descurajarea spărgătorilor.
În momentul în care ați ajuns pe litoral și v-ați cazat, fiți vigilenți în ceea ce privește locul și persoanele care intră în contact cu dumneavoastră. Polițiștii vă îndeamnă să asigurați atât ușa de acces în cameră, cât și ușa de la balcon dar și ferestrele, la pleca-rea din cameră ori pe timpul nopții. Dacă vă găsiți lucrurile răvășite, nu atingeți nimic și sunați la 112. Nu stabiliți relații de prietenie cu orice persoa-nă care pare sociabilă! De cele mai multe ori, infractorii pozează în persoane "binevoitoare" care vor să vă ajute.
Nu aprindeți focul în apropierea hotelurilor și a beach barurilor, pe terenuri virane acoperite de vegetație uscată, mai ales atunci când acestea sunt amplasate în apropiere de păduri, plantații sau obiective cu risc ridicat de incendiu. În caz de incendiu, respectați indicațiile personalului unității turistice și evitați producerea panicii în rândul celorlalți turiști.
Când ajungeți pe plajă, evitați să lăsați bunurile de valoare nesupravegheate și solicitați sprijinul lucrătorilor MAI ori de câte ori este nevoie.
Alte avertismente importante le reprezintă cele referitoare la cei mici. Oamenii legii îi sfătuiesc pe părinți să îi supravegheze în permanență pe copii, la joacă, atunci când sunt la cumpărături și în zonele aglomerate. Câteva clipe de neatenție sunt suficiente ca acesta să dispară sau să se accidenteze. Să le explice micuților că nu este bine să intre în vorbă cu persoane străine și nici să plece cu acestea. În cazul în care observă un copil care s-a pierdut de însoțitorii lui, să se adreseze în cel mai scurt timp unui echipaj MAI.
Andreea BAJDECHI



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5388 secunde