Concurs Sfaturi pentru turiștii aflați în concediu pe litoral

215

Articole de la același autor

r Dacă sunteți în concediu la mare, în special când vă aflați pe plajă și vreți să faceți baie, evitați înainte consumul excesiv de alcool.
r Dacă ați adus cu dumneavoastră bunuri de valoare (bijuterii, bani, carduri, documente), este bine să le asigurați în seifurile hotelurilor.
r Pentru amatorii de sporturi nautice: nu vă dați cu kitesurful pe vreme rea (furtună, fulgere, etc.) l când nu sunteți siguri cu privire la condițiile meteo sau nu aveți echipamentul complet, nu faceți kiting l nu vă legați de kite în condiții certe, precum: la lansare, la aterizare sau în preajma obiectelor tari l purtați echipamentul de protecție adecvat: cască, vestă de salvare, etc. l evitați viteza de deplasare și fiți foarte atent în locurile aglomerate (aproape de țărm, în preajma oamenilor și a obiectelor tari l nu săriți în locurile foarte aglomerate.
r Dacă ați decis să vă petreceți vacanța la bordul unei nave de croazieră, trebuie să țineți cont de câteva aspecte, iar cel mai important este legat de data plecării. Și nu doar în ceea ce privește planificarea! Trebuie să fiți absolut siguri că veți fi la locul stabilit când este data și ora plecării în voiaj, pentru că vaporul nu așteaptă pe nimeni. Iar accidente, precum un drum aglomerat, o legătură de avion pierdută sau ajuns fără bagaje la destinație, pot însemna eșuarea călătoriei. O variantă oferită de agențiile de profil este fly&cruise, în care vi se oferă și un bilet de avion, dar prețul "distracției" devine mai mare decât cel obișnuit. O altă variantă este aceea de a veni cu o zi sau mai multe înainte în orașul de unde aveți plecarea.
r Delta Dunării este raiul pe pământ al pescarilor. Pentru cei care nu sunt mari specialiști, dar vor să arunce undița, nea Mitică pescarul face câteva recomandări: folosiți fir de maximum 30 la pescuitul știucii și peste 40
la crap și somn l folosiți lansete și mulinete puternice la crap și somn l aveți grijă la juvelnic. Dacă acesta nu este suficient de solid, crapul poate rupe nuielele și, astfel, ați ratat cina l dacă sunteți singuri într-o barcă pe lacurile din deltă, aveți grijă când intrați în anumite golfuri. Datorită vântului, plaurii pot închide aceste golfuri l nu lăsați gunoaie în locurile vizitate. Să aveți obligatoriu la dumneavoastră saci menajeri l nu ardeți materialele plas-tice, în special ambalajele de apă minerală sau sucuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 24 August 2009
Stire din Diverse : Inimi "desenate" pe cer
Pagina a fost generata in 1.9552 secunde