Sfaturi pentru udarea plantelor când pleci în concediu

641
Sfaturi pentru udarea plantelor când pleci  în concediu - udareplanteghiveci-1358375463.jpg
Te pregătești de o vacanță prelungită și te tot întrebi ce se va întâmpla cu plantele tale în perioada în care vei lipsi? Există câteva trucuri care vor ajuta la menținerea umidității plantelor tale. Iată-le pe cele mai bune: 


Udă plantele înainte de plecare. Cu jumătate de oră înainte de a ieși pe ușă, udă bine toate plantele tale. În acest fel ele nu vor avea nevoie de apă pe o perioadă de cel puțin 4 - 5 zile.

Lasă apă în farfuriuță. Dacă ai udat planta în urmă cu una sau două zile, o variantă foarte bună este să lași apă în farfuriuța ghiveciului. În acest fel planta își va lua suficientă apă, atunci când va avea nevoie.

Udarea cu ajutorul fitilului. Pentru a pune în practică această metodă, ai nevoie de un borcan plin cu apă și o bucată de dres. Înmoaie unul dintre colțurile dresului în borcanul plin cu apă, iar celălalt înfige-l bine în pământul din ghiveci. De fiecare dată când va fi nevoie, iar pământul va fi uscat, solul va absorbi apă cu ajutorul fitilului.

Udarea prin efectul de seră. Acoperă planta și ghiveciul cu o pungă transparentă de plastic, și stimulează astfel formarea efectului de seră. Indiferent de temperatura de afară, planta își va păstra umezeala și nu va avea nevoie să fie udată.

Udarea cu ajutorul globurilor de apă. O altă variantă este utilizarea accesoriilor numite globuri de apă. Acestea sunt dispozitive rotunde prevăzute cu o tijă prin care apa picură în interiorul ghiveciului, udând plantele treptat.

Udarea cu cărămizi. Umple un lighean cu apă, împăturește două cărămizi în două prosoape diferite, așează cărămizile în lighean și așează apoi ghiveciul (fără farfuriuță) pe cele două cărămizi. În acest fel, prosoapele vor fi mereu ude, iar pământul va absorbi, prin găurile existente, toată cantitatea de apă de care au nevoie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2246 secunde