Și tu îl poți ajuta pe Omar să meargă!

1483
Și tu îl poți ajuta pe Omar să meargă! - 8feb2aa425b7774ab01359f6d685fceb.jpg
La cei 9 ani, Omar Mustafa a uitat de copilărie. De fapt, nici nu știu dacă privindu-l astăzi țintuit la pat, cu picioarele bandajate, stând nemișcat de teama unei noi fracturi, ai putea spune că acest copil a cunoscut vreodată adevărata față a copilăriei. În cei nouă ani de existență, Omar a strâns doar zeci de fracturi și speranță… multă speranță că într-o bună zi va putea să alerge prin parc alături de prieteni.
La doar câteva luni, Omar a fost diagnosticat cu Osteogenesis imperfectă sau "boala oaselor de sticlă", astfel că, orice mișcare îi poate fi fatală. Chiar și de la un simplu salut se poate alege cu mâna fracturată. Este dependent de bunica lui, care din puținii bani pe care îi primește de la stat pentru
a-l îngriji, încearcă să îi asigure lui Omar un trai decent. Din fericire, Omar ar putea să meargă pe picioarele lui, în urma mai multor intervenții chirurgicale. Din păcate, însă, nici nu poate fi vorba ca operațiile să poată fi acoperite din veniturile foarte mici ale familiei.
Astfel că, vicepreședintele organi-zației de tineret a UDTTMR - filiala Constanța, Evren Omer, a venit cu propunerea de a se implica pentru strângerea de fonduri pentru Omar. Astfel că, tinerii de la UDTTMR Constanța au organizat cu ocazia Zilei Copilului din Turcia o seară turcească de caritate, ocazie cu care au reușit să strângă pentru Omar aproximativ 1.000 de euro și un laptop, acesta din urmă bucurându-l foarte tare pe micul Omar. Era un vis mai vechi de-al lui de a fi, măcar prin intermediul internetului, mai aproape de prietenii săi și de colegii de școală.
Cât privește banii, aceștia sunt departe de a acoperi cheltuielile pentru intervențiile chirurgicale care îl așteaptă pe Omar. Prima dintre ele ar trebui să aibă loc în luna iunie, iar cheltuielile în acest caz se ridică la aproximativ 7.000 de lei. Banii strânși de tinerii tătari reprezintă un început. Toți cei care vor și îl pot ajuta pe Omar pot face donații în contul deschis la Banca Transilvania, sucursala Constanța, Agenția Tomis Nord, pe numele bunicii lui Omar - Mustafa Neurie: Cod IBAN RO10BTRL01401201J30634XX.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 22 Mai 2010
Stire din Diverse : Cătina – antioxidant natural
Pagina a fost generata in 1.9204 secunde