Singurul elicopter din lume de acrobații va face show la Class One Romanian Grand Prix

204
Singurul elicopter din lume de acrobații va face show la Class One Romanian Grand Prix - 0c031fe92fdc7596e4f20c56c661319d.jpg
Un elicopter al echipei Flying Bulls va face o demonstrație de acrobație în cadrul Campionatului Mondial al ambarcațiunilor de viteză pe apă, Class One Romanian Grand Prix, care va avea loc în acest week-end la Mamaia, pe Lacul Siutghiol.
Sâmbătă, începând cu ora 14,00, pilotul Rainer Wilke va face un show unic în lume la bordul elicopterului BO-105 CB-4, iar duminică, începând cu ora 11,30, elicopterul se va lua la întrecere cu o barcă Nar Tech. Cine va fi mai rapid, barca sau elicopterul, vom afla după terminarea cursei. Potrivit organizatorilor, acesta este singurul elicopter care poate face astfel de acrobații în zilele noastre. În 1963, compania MBB a început să conceapă aeronave care se încadrau la categoria două tone. Primele teste au avut loc în 1966, când elicopterul BO-105 avea două motoare hidraulice, precum și alimentare electrică. Aceasta a fost piatra de temelie pentru o nouă inovație în istoria aeronautică și primul pas făcut către acrobațiile aeriene.
După ani și ani, BO-105 rămâne singurul elicopter din lume care se poate mândri cu aceleași manevre pe care un avion obișnuit le poate executa.
Primul zbor omolagat a avut loc în februarie 1967, doi ani mai târziu, primele modele BO-105 fiind livrate pentru armata germană. Până în 1997, 1.425 de modele au fost fabricate, din 2001 acest model fiind fabricat doar la cerere.
Echipa Flying Bulls are în dotare două elicoptere de acest tip, intrând în posesia piloților în 2005, anul de fabricație fiind 1974. Cele două elicoptere au fost folosite în trecut de poliția aeriană.
Totodată, Rainer Wilke este unul dintre puținii piloți din lume care poate duce elicopterul foarte aproape de limitele aerodinamicii în timpul unei demonstrații.
Pe de altă parte, echipa Flying Bulls este membră de onoare a Federației Internaționale de Aeronautică, a câștigat de două ori Campionatul Mondial de Acrobații Aeriene și a fost nelipsită de la cele mai importante show-uri și demonstrații din cadrul celor mai celebre evenimente de gen. Datorită experienței acumulate atât de membrii echipei, cât și de tehnicienii care se ocupă de mentenanța aeronavelor, echipa Flying Bulls se poate mândri că nu a avut niciun accident aviatic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 28 August 2009
Stire din Diverse : Se ieftinește litoralul românesc
Pagina a fost generata in 1.9786 secunde