Slăbit rapid: Ce verdețuri să incluzi în salată ca să o faci mai gustoasă
Dacă vrei o salată gustoasă care conține cât mai puține calorii, renunță la sosurile grase sau la brânzeturi. Îmbogățește-i gustul cu cele mai bune plante aromatice. Află ce verdețuri să incluzi în salata ca să o faci mai gustoasă.
Salata verde nu oferă prea multă savoare, dar atunci când plănuiești să mănânci mai sănătos o poți îmbogăți cu diverse legume, dar și verdețuri care îi pot da o savoare specială.
Pătrunjel și leuștean
Ușor de găsit proaspete la orice supermarket, pătrunjelul și leușteanul sunt prima alegere pentru un plus de savoare în salată. Dacă vrei o aromă mai intensă a pătrunjelului, caută varietatea italiană, cu frunze plate. În cazul leușteanului, pune în salată doar frunzele mici și proaspete dinspre capătul firelor.
Busuioc
Ideal pentru salatele care conțin și roșii și ardei, busuiocul aromează pe loc chiar și o salată simplă și este tot mai ușor de găsit proaspăt la supermarket. Pentru a păstra cel mai bine aroma, nu tăia frunzele de busuioc, adaugă-le întregi sau rupe-le cu mâna.
Mentă
Când este proaspătă, menta îți poate aroma salata imediat. Dacă îți place, poți adăuga la discreție, dar dacă nu vrei să ascundă complet alte gusturi mai subtile din salată, folosește-o în cantitate limitată, doar câteva frunze mici.
Spanac
Salata din spanac poate fi delicioasă, dar dacă nu apreciezi prea mult textura acestor frunze, adaugă-le în cantitate mică și amestecă-le bine cu salata verde. Mărunțește frunzele cu mâna înainte să adaugi spanacul la salată.
Fenicul
Dacă ai vrea și un ingredient dulce în salată, alege frunzele de fenicul, care conțin o aromă similară celei de lemn dulce. Toacă-le mărunt și amestecă-le bine cu celelalte ingrediente din salată.
Indiferent ce verdețuri și plante aromatice alegi să adaugi în salată, nu uita că uleiul de măsline le poate crește savoarea atunci când este adăugat și amestecat bine cu câteva minute înainte de servire. Dacă vrei o salată aromată dar nu ai timp să cumperi regulat verdețuri proaspete, le poți pune uscate direct în uleiul de măsline timp de câteva săptămâni. După o lună, poți beneficia de ulei aromat la salatele tale, însă le poți lăsa și mai mult timp în ulei pentru intensificarea aromei.(www.eva.ro)
Salata verde nu oferă prea multă savoare, dar atunci când plănuiești să mănânci mai sănătos o poți îmbogăți cu diverse legume, dar și verdețuri care îi pot da o savoare specială.
Pătrunjel și leuștean
Ușor de găsit proaspete la orice supermarket, pătrunjelul și leușteanul sunt prima alegere pentru un plus de savoare în salată. Dacă vrei o aromă mai intensă a pătrunjelului, caută varietatea italiană, cu frunze plate. În cazul leușteanului, pune în salată doar frunzele mici și proaspete dinspre capătul firelor.
Busuioc
Ideal pentru salatele care conțin și roșii și ardei, busuiocul aromează pe loc chiar și o salată simplă și este tot mai ușor de găsit proaspăt la supermarket. Pentru a păstra cel mai bine aroma, nu tăia frunzele de busuioc, adaugă-le întregi sau rupe-le cu mâna.
Mentă
Când este proaspătă, menta îți poate aroma salata imediat. Dacă îți place, poți adăuga la discreție, dar dacă nu vrei să ascundă complet alte gusturi mai subtile din salată, folosește-o în cantitate limitată, doar câteva frunze mici.
Spanac
Salata din spanac poate fi delicioasă, dar dacă nu apreciezi prea mult textura acestor frunze, adaugă-le în cantitate mică și amestecă-le bine cu salata verde. Mărunțește frunzele cu mâna înainte să adaugi spanacul la salată.
Fenicul
Dacă ai vrea și un ingredient dulce în salată, alege frunzele de fenicul, care conțin o aromă similară celei de lemn dulce. Toacă-le mărunt și amestecă-le bine cu celelalte ingrediente din salată.
Indiferent ce verdețuri și plante aromatice alegi să adaugi în salată, nu uita că uleiul de măsline le poate crește savoarea atunci când este adăugat și amestecat bine cu câteva minute înainte de servire. Dacă vrei o salată aromată dar nu ai timp să cumperi regulat verdețuri proaspete, le poți pune uscate direct în uleiul de măsline timp de câteva săptămâni. După o lună, poți beneficia de ulei aromat la salatele tale, însă le poți lăsa și mai mult timp în ulei pentru intensificarea aromei.(www.eva.ro)
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 21 Mai 2013
Marţi, 21 Mai 2013
Marţi, 21 Mai 2013
Marţi, 21 Mai 2013
Marţi, 21 Mai 2013
Marţi, 21 Mai 2013
Marţi, 21 Mai 2013