Sovata, o stațiune perfectă pentru orice sezon

451
Sovata, o stațiune perfectă pentru orice sezon - sovata-1380890577.jpg

Articole recomandate

Stațiunea Sovata se află în județul Mureș, fiind situată între Râul Corund și Râul Târnava Mică. Stațiunea s-a format pe baza Lacului Ursu, care a apărut în urma evenimentelor geologice din jurul anului 1875. Lacul este unic în Europa, pentru că are o apă heliotermală sărată, cu puternice efecte terapeutice. Stațiunea a devenit în scurt timp una dintre alegerile preferate de cei în căutarea unei vacanțe relaxante în România, dar și de cei care își doresc cele mai bune tratamente naturiste. Iată ce poți vizita în stațiunea Sovata sau în apropierea ei!

Lacul Ursu este așadar centrul stațiunii și cel mai important furnizor al acesteia de ape pentru tratamente, dar și pentru agrement. Lacul helioterm este renumit pentru efectul său terapeutic și pentru unicitatea lui. Apa sărată se află la baza lacului, iar cea de deasupra este colectată din precipitații și nu se îmbină cu apa sărată, astfel încât temperatura apei este una variabilă.

Datorită apelor helioterme și a mediului natural distinct format în jurul acestuia, zona a fost declarată arie protejată și monument al naturii. Apele sale au un efect benefic în tratarea diverselor afecțiuni, dar și pentru relaxare și wellness, stațiunea fiind o destinație pentru toate tipurile de turiști, pe tot parcursul anului.

Lacul Sf. Ana este o altă atracție unică a zonei. Acesta se află în apropiere de Tușnad și este singurul lac vulcanic din România. Baza lacului este craterul unui vulcan stins din masivul vulcanic Puciosu, aflat la o altitudine de 946 m. Lacul este perfect pentru drumeții din Sovata, dar și de la Băile Tușnad în orice anotimp. Mai mult decât atât, aici se poate vizita și capela romano-catolică Sf. Ana și se poate explora rezervația naturală impresionantă din jurul lacului.

Alte obiective turistice importante din Sovata: drumeții și excursii la lacurile sărate din rezervația naturală Lacul Ursu (Aluniș, Verde, Paraschiva), pe valea Sovatei, Vârful Salca (1.777 m), Cetatea Rapsone, Centrul de Artă Ceramică de la Corund, salina Praid.

Căi de acces spre Sovata: rutier: DN 13 Odorheiul Secuiesc-Târgu Mureș la 51 km de Târgu Mureș; feroviar: stația CFR Sovata pe linia Mediaș-Praid; aerian: curse aeriene până la Târgu Mureș, apoi curse auto până în stațiune.

Cazarea începe de la 50 de lei pe noapte și poate ajunge până la 240 de lei.

(sursa:www.turistcenter.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum să planifici o vacanță în Viena
Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum să-ți aranjezi bagajul de vacanță
Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Vacanța în familie, evadarea din cotidian
Pagina a fost generata in 1.7194 secunde