Știrile online au luat fața ziarelor în SUA

367
Știrile online au luat fața ziarelor în SUA - 1287431f0645c6ca3fac8c5a8c4c009b.jpg
Știrile online au devenit mai populare, în Statele Unite, decât citirea ziarelor, potrivit unui studiu realizat de Pew Research Center și citat de BBC News, informează HotNews.ro. În America, știrile online ocupă locul trei în preferințele publicului, după știrile TV locale și naționale. Informația vine pe fondul dificultăților financiare tot mai mari cu care se confruntă ziarele din State, multe dintre ele analizând posibilitatea introducerii unei taxe pentru accesarea conținutului online. Studiul arată că publicul s-a îndreptat cel mai adesea către marii agregatori de știri Google News și AOL, dar și către CNN și BBC.
Doar știrile locale și naționale se plasează înaintea știrilor online: 78% dintre americani preferă stațiile TV locale pentru aflarea știrilor, 73% află știrile de la rețele TV naționale precum CBS sau de la televiziuni prin cablu, precum CNN sau FoxNews, 61% aleg știrile online, 54% ascultă programele de știri la radio, de acasă sau din mașină, 50% citesc știrile din ziarele locale, 17% citesc știrile din ziarele naționale, precum New York Times sau USA Today. Numărul de cititori obișnuiți ai ziarelor - fie că este vorba de cele locale sau naționale - a scăzut cu 50%, afirmă studiul citat.
Cele mai populare subiecte sunt vremea (urmărite de 81% dintre persoanele care citesc știri online), evenimentele naționale (73%), sănătate și medicină (66%), afaceri și economie (64%), evenimente internaționale (62%) și stiință și tehnologie (60%).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 27 Februarie 2010
Stire din Diverse : Pastila de natură
Pagina a fost generata in 2.6002 secunde