Subiecte pe care le discută cuplurile fericite

238
Subiecte pe care le discută cuplurile fericite - cuplufericit-1363180615.jpg
Potrivit unui studiu publicat recent în revista Psychological Science, oamenii sunt mai fericiți atunci când petrec timpul vorbind despre subiecte concrete, decât atunci când stau la șuete. Iată și subiectele pe care cuplurile le discută, fără să se sfiască și care contribuie la consolidarea relației.


Momente jenante

De obicei ne ferim de anumite subiecte, mai ales în primele etape ale relației, tocmai pentru a nu face o impresie greșită celuilalt. Dacă nu poți vorbi cu lejeritate despre momentele stânjenitoare prin care ai trecut, nu vei reuși să scapi de inhibiții. Fii deschis la orice tip de discuție!

Politica

Nu trebuie să aveți aceeași viziune politică. O relație de durată se bazează pe respect reciproc și pe acceptarea părerilor celuilalt, chiar dacă nu ești de acord cu ele. Este important să vă exprimați punctul de vedere, fără să luați personal opiniile contradictorii.

Frici și anxietăți

Nu e un lucru rău să-ți arăți vulnerabilitățile. Te gândești că poate celălalt te judecă, dar la fel de bine te poate înțelege și te poate ajuta să-ți depășești anumite temeri.

Copilărie

Cum erai tu când erai mic(ă)? Cum e partenerul(a) de viață? Vă făceați ușor prieteni? Ce jocuri vă plăceau? Ați avut necazuri la școa-lă? Toate aceste discuții nu doar că vă vor binedispune, însă vă vor ajuta să vă înțelegeți reciproc.

Relațiile anterioare

Este un subiect sensibil. În gene-ral nu se vorbește în cuplu despre fostul sau fosta. Însă sunt lucruri care pot conta, greșeli pe care tu sau fostul(a) le-ați făcut și care pot contribui la întărirea relației actuale. Totuși nu încerca să faci comparații, ci doar să spui ce anume te numulțumea la fosta relație.

Viața de familie

Relațiile pe care le are cu familia și relațiile care au fost și sunt încă între membrii familiei pot fi o oglindă destul de bună. Discutând despre aceste lucruri veți decide mai ușor dacă veți urma exemplele lor sau dacă vi le veți croi pe ale voastre.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 14 Martie 2013
Stire din Diverse : În căutarea timpului pierdut
Pagina a fost generata in 2.7914 secunde