Tabăra culturală etnică de limba maternă reunește la Predeal 60 de copii turci și tătari

474
60 de elevi de etnie turcă și tătară vor participa începând de astăzi, timp de o săptămână, la o tabără de limbă maternă, la Predeal.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Uniunea Democrată Turcă din România, copiii provin din ciclul gimnazial și au fost selectați din rândul celor care s-au clasat pe primele locuri la olimpiada de limba turcă, faza națională și la cea de religie islamică. Pe parcursul celor șapte zile, se vor desfășura cursuri intensive de limba turcă, dar și de cultură și civilizație, concursuri de creație și jocuri distractive. Copiii vor vizita și Muzeul Național Peleș, precum și Castelul Bran.
"Tabăra culturală etnică de limba maternă se înscrie în programele educaționale derulate de UDTR în scopul perfecționării cunoștințelor de limbă, cultură și civilizație turcă. La finalul taberei, într-un cadru festiv elevii câștigători ai concursurilor de creație vor primi premii și diplome din partea U.D.T.R. Acestea vor fi înmânate de către președintele uniunii, Osman Fedbi", se mai arată în comunicat.
Tabăra este organizată de către Ambasada Republicii Turcia la București și uniunile turcă și tătară din România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 August 2010
Stire din Diverse : Pac Man și Donkey Kong ajung la muzeu
Sâmbătă, 21 August 2010
Stire din Diverse : Când trebuie scoși polipii
Pagina a fost generata in 1.7347 secunde