În baza protocolului semnat la nivel central

Tătarii revendică 7,5% din funcțiile de la deconcentratele constănțene

963
Tătarii revendică 7,5% din funcțiile de la deconcentratele constănțene - 17fa63a74dd1e29abd92a91f367bd4cd.jpg
Potrivit protocolului semnat la nivel central, tătarilor ar urma să le revină și lor ceva posturi la conducerea deconcentratelor constănțene. După cum a declarat ieri pentru "Cuget Liber" Aledin Amet, deputatul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, ar fi vorba, așa cum se menționează în protocolul semnat și de președintele PD-L, premierul Emil Boc, de 7,5% din funcții.

Săptămâna trecută, reprezentanții UDTTMR, deputatul Aledin Amet și președintele uniunii, Varol Amet, au avut o întâlnire cu președintele PD-L Constanța, Mircea Banias. Potrivit deputatului Aledin Amet, uniunea a prezentat liderului PD-L propunerile pentru ocuparea unor posturi în cadrul deconcentratelor constănțene, astfel încât protocolul să fie pus în aplicare și la nivel local.
"Potrivit protocolului semnat și de domnul Boc, nouă ne revin 7,5% din posturi în cadrul instituțiilor deconcentrate de la nivelul județului Constanța. Este vorba despre posturile din linia întâi, dar și din eșaloanele doi, trei, totul este ca protocolul să se pună în practică și la nivel local", a declarat Aledin Amet.
Așa cum a menționat deputatul UDTTMR, solicitările comunității tătare s-ar îndrepta către învățământ și cultură. Printre altele, sunt vizate atât un post de inspector școlar general adjunct, dar și de un altul la conducerea culturii constănțene. Aledin Amet a mai menționat că și la nivel central, tătarii au obținut un post de subsecretar de stat, de această dată în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, și acesta de pe urmă menționat, nominal chiar, tot în protocol.
În scopul punerii în aplicare a protocolului, parlamentarul tătar se va întâlni la începutul acestei săptămâni atât cu ministrul educației, Daniel Funeriu, dar și co colegii săi, parlamentarii din PD-L, pentru a discuta pe marginea posibilității ocupării de către tătari a unor posturi din deconcentratele constănțene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.069 secunde