Taxa de acces în Delta Dunării a fost suspendată

197
Taxa de acces în Delta Dunării a fost suspendată - fe48607e3e6f573cc85d52ac66de093f.jpg
Guvernatorul Rezervației Bio-sfera Delta Dunării (RBDD), Grigore Baboianu, a declarat că taxa de acces în rezervație, instituită prin ordin de Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a fost suspendată.
"Am convenit ca, deocamdată, să anulăm acest ordin, pentru că deja aveam două taxe: una percepută de Administrația Rezervației Biosfera Delta Dunării (ARBDD) și una de Consiliul Județean Tulcea. Poate că turiștilor li s-a părut destul de împovărător. De aceea, trebuie să identificăm o formulă unică prin care turiștii să fie obligați la plata unei singure taxe", a declarat Baboianu.
Guvernatorul a mai spus că de fapt acest ordin era prefigurat în Planul General de Management al Deltei Dunării, dar nu era prea "vizibil". Mai mult, Grigore Baboianu susține că, de anul trecut, au fost montate panouri și indicatoare care fac referire la taxa de acces. "Nimeni nu s-a oprit să citească. Nimeni nu a fost curios să vadă ce scrie acolo", a spus guvernatorul.
Taxa de acces în Delta Dunării, în valoare de 20 de lei, a fost instituită prin ordin al ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, în luna iunie 2009. Totodată, ordinul stipula taxe și pentru alte activități desfășurate în Deltă: ghidarea vizitatorilor în RBDD costă 200 de lei pe zi, ora de consultanță de specialitate - 7 lei, accesul cu mașina - 100 de lei pe an. Filmarea, fotogra-fierea, cercetarea acvafaunistică costă 50 de lei.
La acest moment, se aplică doar taxa de acces pe care o percepe Consiliul Județean Tulcea, în valoare de 10 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 15 Iulie 2009
Stire din Diverse : blitz
Marţi, 14 Iulie 2009
Stire din Diverse : blitz
Pagina a fost generata in 1.7862 secunde