Te bazezi doar pe internet când cauți un job?

71

Articole recomandate

Primul sfat pe care îl dau specialiștii celor care își caută un loc de muncă este să-și pună ordine în gânduri și în... lucruri, să fie realiști cu ei înșiși, cu nivelul pregătirii profesionale, să-și cunoască abilitățile, abia apoi să pornească marea aventură.

S-ar părea că internetul este perceput ca prima soluție pentru căutarea unui job. Este adevărat, există site-uri specializate pentru căutarea locurilor de muncă. Sunt bine structurate, ușor de "răsfoit", cu toate domeniile de muncă, orașe, tipul de experiență (înce-pător, mediu, avansat). Cele mai importante site-uri cu acest subiect sunt myjob.ro, bestjobs.ro, ejobs.ro. Primul pas pe care trebuie să-l faci este crearea unui cont și, apoi, a unui CV. Analizează toate ofertele și trimite CV-ul. După ce ai creat contul, vei primi pe e-mail noutățile referitoare la domeniile care te interesează și la locurile de muncă aferente.

Direct la angajator

Chiar dacă rolul internetului în găsirea unui job este foarte important, profită de faptul că foarte multe firme au și o variantă online de prezentare, cu detalii despre firma respectivă (descriere, contact, profil, proiecte, vechimea pe piață etc). Ar fi cazul să faci o listă cu ce te interesează și să trimiți CV-uri direct la adresele de contact, fără a mai intra pe un site specializat pe locuri de muncă. Cu cât trimiți mai multe CV-uri la cât mai mulți angajatori, cu atât șansele tale de a găsi un serviciu vor crește.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 06 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Sfaturi pentru a-ți păstra jobul
Miercuri, 04 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Sfaturi pentru a fi un coleg bun
Miercuri, 04 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Când riști să-ți pierzi jobul
Pagina a fost generata in 1.5177 secunde