Concurs Televizorul afectează dezvoltarea limbajului la copii

818
Televizorul lăsat deschis în permanență în interiorul locuinței afectează dezvoltarea limbajului și a inteligenței copiilor, chiar dacă aceștia nu urmăresc emisiunile, contribuind la reducerea numărului de cuvinte pe care le aud și pe care încearcă să le pronunțe. "Un televizor lăsat deschis în permanență în interiorul locuinței reduce clar capacitatea de exprimare a copiilor și a celor care se ocupă de ei și este potențial nefast pentru dezvoltarea bebelușilor", consideră Dimitri Christakis, profesor pediatru la Universitatea Washington.
În cadrul studiului, cercetătorii au stabilit că, în fiecare oră în care televizorul este deschis, copiii aud cu 500 - 1.000 de cuvinte mai puțin din partea adulților. "Adulții pronunță, în general, circa 941 de cuvinte pe oră. Studiul nostru a arătat că aceste cuvinte sunt aproape complet eliminate atunci când copilul poate auzi televizorul", a spus Christakis.
Rezultatele ar putea explica legătura dintre expunerea copiilor la emisiunile tv și întârzierea în dezvoltarea limbajului.
Limbajul este un element cheie pentru dezvoltarea cerebrală, expunerea constantă la emisiuni de televiziune putând explica și întârzierile în dezvoltarea atenției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.4105 secunde