Truc multifuncțional: pereții despărțitori mobili

1237
Truc multifuncțional: pereții despărțitori mobili - peretidespartitori-1417011207.jpg

Articole recomandate

O soluție la care probabil nu te-ai gândit pentru ca spațiul din locuință să fie multifuncțional sunt și pereții despărțitori mobile. Potrivit Priceput.ro, acești pereți sunt montați în așa fel încât se pot deplasa pentru a forma, când este nevoie, un perete despărțitor între două zone distincte dintr-o cameră sau pot delimita două camere cu funcții diferite. Dintr-un anumit punct de vedere, se poate spune că acești pereți mobili sunt o variantă superioară și tehnică pentru glasvandul clasic. Spre desosebire de glasvand, însă, pereții despărțitori mobili permit realizarea unor configurații mai complicate decât o poate face soluția clasică, cu un minim de efort. Extrem de utili se dovedesc a fi acești pereți în camerele foarte mari, dar și în garsoniere, în zonele open space ori în cele care comunică cu secțiuni de exterior, închise sau semideschise. Potențialul acestor pereți permite, de asemenea, delimitarea în zonă de dormit și zonă de zi, în cazul garsonierelor, închiderea bucătăriei, în cazul camerelor open space, sau deschiderea/închiderea unei camere spre exterior, dacă acesta continuă cu o veranda, cu o terasă acoperită sau cu o zona exterioară. Pot există și pereți despărțitori mobili din sticlă, care sunt forma superioară și rafinata a acestor soluții de organizare interioară. Acești pereți despărțitori mobili pot ține loc de ușă, fiind o alternativă interesantă și originală pentru separarea a două camere, având în plus avantajul că pot ajusta spațiul în funcție de nevoie, rapid și fără nici o dificultate.

Ceea ce este de remarcat, ca un avantaj în plus, pentru aceste posibilități oferite de pereți despărțitori mobili, ca idee integrată în decorul camerei, este că se pot adapta foarte ușor la toate volumele, că pot fi modelați după spațiul existent, dar și că pot fi plani sau curbați și pot modela un interior foarte simplu.

Extrem de practice pentru camerele open space, soluțiile oferite de pereții despărțitori mobili nu numai că definesc strict zonele, lasă spațiul fluid și conferă o mai mare deschidere, dar pot izola o zonă de dormitor într-o garsonieră sau pot compartimenta în două camera copiilor.

Dezavantaje

La capitolul dezavantaje se poate nota faptul că nu pot izola cu adevărat spațiul, că nu asigură o separare reală, ci doar o compartimentare parțială. Sistemul de fixare și cel care asigură deplasarea pentru acești pereți mobili implică șine amplasate în podea și tavan, precum și un sistem de scripeți care permite deplasarea pentru acești pereți mobili. Există și sisteme care pot masca structurile, dar acestea trebuie eliberate la deplasarea pereților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 13 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Cum să îndepărtezi chitul murdar
Pagina a fost generata in 1.9674 secunde