Trucuri pentru dozarea mâncărurilor

52
Sarea: De când cu avertismentele repetate ale medicilor, există tendința de a folosi cât mai puțină sare, evident, din motive de sănătate sau de prevenție. Însă, de multe ori, sarea este cea care valorifică aroma mâncărurilor. Ai grijă, dacă pregătești legume sau paste, adaugă sare în apa în care fierb. Pentru carne, însă, pune sarea fie la început, fie la sfârșitul gătitului.




Zahărul: Foarte multe rețete cer și zahăr, din cauză că aduce o aromă aparte. Până și pâinea făcută în casă trebuie să conțină un pic de zahăr, pentru a-i da drojdiei o aromă bună. Încearcă să adaugi puțin zahăr sosului de roșii pentru paste și vei simți imediat diferența! Totul e să nu exagerezi, iar zahărul să fie folosit în cantități cât mai mici.


Condimente: Există gospodine care se axează pe câteva tipuri de condimente, neavând curaj să experimenteze și altele, de teamă că vor strica gustul preparatelor. Pătrunjelul e ales cel mai des, dar cine ne împiedică să folosim și puțin ghimber, de exemplu? Și adăugarea de oregano în salată poate fi o idee excelentă, de asemenea, și câteva frunze de busuioc pot face minuni, schimbând radical aroma preparatelor.


Sucul de lămâie: Gospodinele știu că lămâia dă o aromă aparte mâncării, fiind un vechi truc pentru foarte multe rețete. Sucul de lămâie se poate folosi la fripturi, în salate, în loc de oțet și chiar în aluaturi de prăjituri. Truc! Nu ezita să adaugi puțin suc de lămâie și în sosul pentru paste! Te vei convinge imediat că efectul va fi neașteptat, iar pastele vor căpăta o aromă specială.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 Mai 2013
Stire din Diverse : Ciocolata de casă
Pagina a fost generata in 2.125 secunde