Turism cultural, pe Strada de C’Arte

296
Turism cultural, pe Strada de C’Arte - 256895carte-1347656663.jpg
Amatorii de plimbări și de cultură le pot îmbina pe amândouă între 21 și 29 septembrie când o plimbare la București se va suprapune peste Festivalul cultural "Strada de C’Arte".


Festivalul organizat de Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" (BCU) și Fundația Universitară "Carol I", se va desfășura pe strada Boteanu care va deveni pentru nouă zile scena multor evenimente culturale și gazda unuia dintre cele mai mari târguri de carte în aer liber din București. 

14 edituri și librării, expoziții de arhitectură, proiecții de filme, concerte live de blues și jazz, seri de poezie, dezbateri și ateliere de pictură și desen dedicate copiilor, sunt anunțate pentru a doua ediție a festivalului. 

"Peste 15.000 de bucureșteni și vizitatori ai Capitalei au participat anul trecut la Strada de C’Arte. Pentru ei, dar și pentru iubitorii de cultură în general, am decis să organizăm anul acesta a doua ediție a festivalului și să extindem perioada de desfășurare a acestuia", a declarat Mireille Rădoi, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I".

Anul acesta, BCU aduce alături de târgul de carte și Curtea de arhitectură iar în Aula BCU vor fi proiectate filme românești cu participarea unora dintre regizori sau scenariști, toate cu intrare liberă. Pentru cei care vor să se recreeze, organizatorii au pregătit terase, o flotă de biciclete și internet wireless gratuit în tot perimetrul Strada de C’Arte. Cei mici, sub îndrumarea voluntarilor de la Institutul pentru Management și Dezvoltare Durabilă (IMDD), vor putea participa la ateliere de modelaj și desen, dar și la concursuri de pictură și imprimare pe materiale textile, pe "Strada Copiilor", transmit organizatorii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Ziua porților deschise la Tarom
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Cu cortu’n spate
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Gala "Despre oameni și melci" azi la ora 19:00
Miercuri, 12 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Folk You! Florian Pittiș - august 2013
Pagina a fost generata in 0.9269 secunde