Turiștii stau departe de "caii putere" ai vizitiilor din Mamaia

816
Turiștii stau departe de
Turiștii ceva mai romantici ori nostalgici după vremurile de altă dată pot face, și vara aceasta, plimbări cu trăsura prin stațiunea Mamaia. Cum însă prețurile nu sunt chiar deloc pe buzunarul fiecăruia, mulți se uită, admiră caii și trăsurile, atât cât au de admirat, întreabă de tarif și… pleacă mai departe.

Vizitii de ocazie se țin tare și vara aceasta. La o primă întrebare, o plimbare nu costă mai puțin de 60 de lei, însă, tot la o primă ezitare a turistului, aceștia vin cu un alt tarif ceva mai rezonabil, de 40 de lei. Totuși, dacă stăpâniți bine tehnica negocierii, cu siguranță ar fi loc de "reduceri" și mai mari, având în vedere că turiștii oricum nu prea se înghesuie la astfel de plimbări.

"Mult prea mult. Nu aveam de gând să mă plimb; doar am întrebat, de curiozitate. Nu văd nimic deosebit. Nu știu de ce ar da cineva 60 de lei pentru asta. Mi se pare exagerat. Dar, fiecare cu plăcerile lui… Mi-e milă mai degrabă de cai. Să stea așa toată ziua…", a spus Valentina, probabil una dintre zecile de persoane care se arată măcar interesate de preț.

Și nu doar ea preferă alte mijloace de… locomoție. La doar câțiva metri de "stația de trăsuri", este punctul de plecare / sosire a telegondolei, din partea de nord a Stațiunii Mamaia, care nu duce deloc lipsă de clienți. Marți seară, în jurul orei 19.00, zeci de turiști și constănțeni așteptau la rând pentru o plimbare la înălțime. O singură călătorie costă, în acest caz, 10 lei, doar dus.

Tariful de bază al vizitiilor, de 60 de lei, este perceput aproximativ pentru aceeași distanță pe care o parcurge telegondola, adică puțin peste doi kilometri, însă vorbim de un drum dus - întors, de patru kilometri. Să moară taximetriștii de ciudă, nu alta! 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7431 secunde