Concurs Un mesaj fals verifică dacă ești compatibil cu Windows 7

532
Un mesaj "de ajutor" înșelător invită utilizatorii să verifice compatibilitatea PC-urilor cu sistemul de operare Windows 7, prin descărcarea și rularea unei false versiuni a Windows 7 Upgrade Advisor, ce ascunde un troian, notează Agora.ro.
Odată cu disponibilitatea în magazinele retail a Windows 7, cea mai recentă versiune a Microsoft Windows, era doar o problemă de timp ca dezvoltatorii de malware să folosească această ocazie și să exploateze dorința utilizatorilor de a-și instala noul sistem de operare pe calculatoare. Astfel de acțiuni nu sunt bazate doar pe noroc, ci sunt planificate pas cu pas. Iată cum decurge acest plan: un mesaj de "ajutor" dezinteresat ajunge în căsuțele de e-mail ale utilizatorilor sistemelor de operare Windows și le recomandă să descarce Windows 7 Upgrade Advisor. Această aplica-ție se presupune că ajută utilizatorii să verifice dacă resursele PC-ului suportă noul sistem de operare. Tot ce trebuie să facă utilizatorii este să deschidă fișierul .zip atașat.
În schimb, fișierul descărcat nu este o aplicație care să verifice compati-bilitatea, ci ascunde Trojan.Generic. 3783603. Acest malware conține software potențial periculos care se instalează pe sistemul utilizatorului. În mod frecvent, creează un backdoor care permite accesul de la distanță pe sistemul infectat. Acest backdoor poate fi folosit de infractorii cibernetici pentru instalarea altor programe malițioase pe sistemul infectat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 13 Mai 2010
Stire din Diverse : Camionul cu tehnologie
Pagina a fost generata in 3.0278 secunde