Concurs Un mod de petrecere al timpului liber: Chitila Film Festival

550

Articole de la același autor

Începând cu 31 august se va desfășura cea de-a doua ediție a Festivalului de Film de la Chitila, ce va ține până pe 2 septembrie, când va avea loc ceremonia de premiere a celui mai bun film înscris în concurs.

Film Fest este o competiție națională de filme documentare și scurtmetraje de ficțiune si animație, dedicată studenților, absolvenților facultăților de profil, regizorilor, precum și celor din industrie care doresc să participe. Ultima zi de înscrieri a fost pe 15 august 2012.

Situat la 9 km nord-vest de București, Chitila este un orășel, ce se învecinează cu Dragomireti, Mogoșoaia, Buftea i Chiajna și este traversată de DN7.

"Locația splendidă de pe malul lacului Chitila ne-a determinat să organizăm acest festival aici", spune unul dintre organizatori, Marius China - manager Sprint Media Group.

Si prinul Nicolae G. Bibescu a fost atras aici, la sfâritul secolului al XIX-lea, unde a cumpărat si deținut o fabrică de zahăr, între 1876 și 1881, care a fost mai târziu repusă în funcțiune de ginerele principelui Bibescu, Dimitrie Cezianu.

Autoritățile locale sunt foarte mulțumite de acest festival, care pune Chitila pe harta culturală, dar care reprezintă, de asemenea, și o rampă de lansare pentru tinerii regizori.

Anul acesta, în premieră națională, filmele înscrise în concurs vor fi proiectate pe un ecran gigant, amplasat chiar pe lacul din

Chitila, lângă singura rezervație de nuferi din zona de sud a României. Publicul va putea viziona producțiile din competiție în zona special amenajată pe malul apei, la umbra celor trei stejari seculari - simbol al orașului Chitila. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 August 2012
Stire din Diverse : "Queen Victoria" sosește la Constanța
Sâmbătă, 18 August 2012
Stire din Diverse : Paradisul tropical din Gura Humorului
Sâmbătă, 18 August 2012
Stire din Diverse : Investiții  în castele  din Bulgaria
Sâmbătă, 11 August 2012
Stire din Diverse : Omletă cu ciupercuțe și roșii
Pagina a fost generata in 1.9972 secunde