Ungaria a creat un forum al minorităților

169
"Din păcate, în Ungaria nu este asigurată reprezentarea minorităților în Parlament, în timp ce după cum bine se știe, în România fiecare minoritate națională are reprezentant în Parlament", a declarat Traian Cresta, președintele Autoguvernării Românilor din Ungaria.
În schimb, a fost înființat un Forum al minorităților, prin intermediul căruia reprezentanții autoguvernărilor pot participa la ședințele comisiilor Parlamentului ungar. "Desigur, acest Forum nu poate înlocui reprezentarea parlamentară, dar este totuși un pas înainte spre reprezentarea parlamentară", a spus Cresta.
Pe de altă parte, în opinia sa, nu se poate face o comparație între Legea Minorităților din Ungaria și legislația din România, deoarece în Ungaria s-a reușit adoptarea unei astfel de legi încă din anul 1993, în timp ce în România nici până în prezent n-a fost adoptată o astfel de lege.
Legea Minorităților din Ungaria asigură înființarea și funcționarea autoguvernărilor minoritare, care pot înființa propriile instituții. Începând din 1 ianuarie 2008 autoguvernările sunt cuprinse și în bugetul de cheltuieli al bugetului de stat. (Vanda Incze – DIVERS – www.divers.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 21 Septembrie 2009
Stire din Diverse : Trei "zile dulci" pentru musulmani
Pagina a fost generata in 2.5453 secunde