Concurs Urmați liderul, chiar dacă e un robot

250
Sunt peștii suficient de inteligenți cât să facă diferența între un pește adevărat și un robot? Se pare că nu.
Maurizio Porfiri, un om de știință italian, a conceput un pește-robot, care înoată și conduce grupuri de pești, nu pentru a-i trimite în plasele pescarilor, ci pentru a-i feri de zonele primejdioase.
Peștele-robot seamănă cu o grenadă și se impune în fața fraților săi vii datorită faptului că dă din coadă mai repede, se învârte rapid în cerc și poate accelera fulminant.
"Bancurile de pești înoată cu multe specii diferite, de dimensiuni mai mari, motiv pentru care m-am gândit că o să accepte un lider robotizat, dacă dimensiunile și comporta-mentul acestuia sunt potrivite", explică Porfiri.
Cyber-peștele este realizat din polimeri ionici, care se comportă ca niște mușchi artificiali când sunt supuși unui șoc electric. Modelul actual folosește o baterie, însă omul de știință vrea să upgradeze peștele, alimentându-l cu unde electromagnetice.
Planurile de viitor ale italianului sunt ambițioase. El vrea să creeze și o pasăre-robot, care să-și conducă suratele cu pene spre noi habitate. Dacă îi reușește, Porfiri vrea să pună pe picioare și un robot uman, care să escorteze oamenii afară din clădiri, în caz de incendii sau cutremure.
Așteptăm și robotul-politician, în viitorul apropiat. Nu va trebui decât să zâmbească și să bată câmpii. Sigur se vor găsi niște "pești" care să-l urmeze orbește.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 29 Mai 2010
Stire din Diverse : Primul forum dedicat ADHD
Pagina a fost generata in 2.8745 secunde