Vânzarea Word interzisă în SUA, Microsoft face apel

469
Vânzarea Word interzisă în SUA, Microsoft face apel - b58373020d885480d72acd5a1f2d0bd7.jpg
Grupul Microsoft, căruia justiția americană i-a interzis, săptămâna trecută, să mai comercializeze unele versiuni ale software-ului de procesare a textului Word în SUA, din cauza încălcării unui brevet, a anunțat că va face apel împotriva deciziei tribunalului din Texas, potrivit AFP.
Un tribunal din Texas a dat câștig de cauză societății informatice canadiene i4i,  care acuza gigantul american Microsoft de încălcarea unui brevet înregistrat în 1998 privind limbajul XML. Formatul XML, integrat în versiunile 2003 și 2007 ale Word, permite deschiderea documentelor în format .XML, .DOCX sau .DOCM în procesorul de text al Microsoft.
Aplicația Word este integrată în programul de birou Office, a cărui nouă versiune va fi lansată în primul semestru al 2010. Justiția a condamnat grupul Microsoft să plătească daune de 290 de milioane de dolari societății i4i și i-a interzis să vândă pe teritoriul american versiunile în cauză ale softului.
Microsoft a reacționat, anunțându-și intenția de a face apel față de această condamnare care ar trebui să fie aplicată în 60 de zile. "Suntem extrem de dezamăgiți de acest proces. Credem că probele prezentate la tribunal demonstrează că nu am încălcat niciun brevet și că brevetul invocat de i4i nu este valid", a explicat Kevin Kurtz, purtător de cuvânt al Microsoft.
Potrivit analistului John Biggs, problema va fi probabil rezolvată înainte de expirarea termenului de 60 de zile impus de tribunal, deoarece este vorba de Microsoft, o foarte mare companie. "Presupun că problema se va rezolva în procesul de apel și că i4i se va mulțumi în cele din urmă cu compensații financiare", a estimat John Biggs.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 17 August 2009
Stire din Diverse : Blitz
Pagina a fost generata in 3.2818 secunde