Vârsta optimă pentru învățarea unei limbi străine

424
Vârsta optimă pentru învățarea unei limbi străine - varstalbstraine31-1391180725.jpg

Articole recomandate

Specialiștii au ajuns la concluzia că primii șase ani din viață sunt extrem de prețioși pentru dezvoltarea copilului în toate planurile.
 
Este perioada în care între celulele nervoase ale creierului se fac multe conexiuni. De aceea, potrivit Copilul.ro, cu cât copilul pimeste mai mulți stimuli, cu atât creierul se dezvoltă mai mult. Învățarea unei limbi străine în primii șase ani stimulează în mod gradual dezvoltarea masei cerebrale. Această importantă capacitate cerebrală va fi utilizată de copil pe parcursul vieții sale atât pentru limbile străine, cât și pentru alte domenii: matematică, fizică sau muzică, etc. 


Metode de învățare. Cu cât modul în care copiii învață o limbă străină este mai natural și mai rapid, cu atât vor asimila mai ușor gramatica și accentul acelei limbi. 
La început, trebuie să predomine audierea limbii; după care copilul este implicat în jocuri, unde învață să denumească obiecte, forme, dimensiuni, materiale, culori, cantități și calități astfel încât mai târziu va ști să verbalizeze în noua limba obiectele pe care le manipulează și acțiunile pe care le face. 


Inițierea, pe la 3-4 ani. Ținând cont de plasticitatea cerebrală specifică primei copilării, care mediază învățarea spontană, dar și cea sistematică, se consideră că începând cu vârstă de 3-4 ani este recomadabilă inițierea demersului de învățare a unei limbi străine. Inițierea precoce a familiarizării cu limba străină îi crează copilului o elasticitate în comunicare. Or, acest lucru îi va permite o adaptare mult mai ușoară la problemele de dezvoltare specifice perioadei preșcolare și școlare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 01 Februarie 2014
Stire din Diverse : Cum disting bebelușii prietenii de dușmani
Miercuri, 29 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Micul dejun, dușmanul colesterolului
Miercuri, 29 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Cartofii. Îngrașă sau nu?
Pagina a fost generata in 8.1206 secunde