Verificați lunar dacă dinții de lapte sunt cariați

256
Verificați lunar dacă dinții de lapte sunt cariați - a7843ff15ebf9f9b7ceda39eb8b1f117.jpg
Smalțul dinților de lapte este fragil și vulnerabil când vine vorba de carii dentare. Specialiștii atrag atenția că deși dinții de lapte urmează să fie înlocuiți, este important să fie tratați, pentru că de sănătatea dinților de lapte depinde sănătatea și frumusețea dinților definitivi.
Cariile dinților de lapte sunt dificil de depistat, motiv pentru care se impune să-i acordați atenție copilului dacă se plânge de durere la cald sau rece. Indicat este ca o dată pe lună să verificați dințișorii copilului. Vă puteți ajuta de povești despre dinți, pentru ca micuțul să vă lase să vă uitați în gurița lui. Dacă observați o pată, o carie sau sângerări ale gingiilor, consultați medicul stomatolog.
Tratarea se face prin plombare, precum în cazul dinților definitivi, dar materialele nu sunt la fel de dure. În cazul cariilor profunde, cea mai bună soluție este extracția dintelui cariat.
Pentru a evita carierea, învățați-i pe copii că periajul este necesar în fiecare zi. "Periajul dinților de lapte se face gradat, din momentul apariției lor. Mai întâi cu apă curată și o perie care intră pe degetul arătător al mamei, apoi cu periuțe mici și pastă de dinți specială, iar începând de la patru ani cu perie și pastă normală", a afirmat Claudia Popa-Tudose, medic stomatolog.
Părinții sunt atenționați să aibă grijă la caria de biberon, care poate să apară la copiii de peste doi ani, care încă îl mai folosesc.
Prima vizită la dentist, obligatorie, trebuie făcută, în momentul când se schimbă dinții, adică în jurul vârstei de șase ani. La 10 -11 ani este recomandată o vizită la stomatolog pentru a evalua poziția corectă a dinților și a corecta eventualele erori. Dincolo de această vârstă, corectarea erorilor de creștere este dificilă și ineficientă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Iulie 2009
Stire din Diverse : Feriți bebelușii de arsurile solare!
Sâmbătă, 18 Iulie 2009
Stire din Diverse : blitz
Pagina a fost generata in 3.9835 secunde