Vrei o locuință a ta? Ce alegi, casă sau apartament la bloc?

502
Vrei o locuință a ta?  Ce alegi, casă  sau apartament la bloc? - apartamentcasa-1359988768.jpg
Să spunem că dispui de o sumă care ți-ar permite atât achiziționarea unui apartament, cât și construcția unei case. Ți-ai pus vreodată întrebarea, în cunoștință de cauză, ce ai alege? Probabil, mulți dintre cei care au locuit o viață la bloc și-ar dori, fără să știe la ce se înhamă, o vilă. Însă, indiferent de cât de repede ne fuge gândul la o casă dotată cu o curte mare sau la un apartament de vis, în ambele situații există atât avantaje, cât și dezavantaje.


Avantajele și dezavantajele traiului la bloc

Primul avantaj al blocului este că întreținerea este mult mai ieftină decât la o casă și că ai asigurate absolut toate utilitățile. Pe de altă parte, dacă ți se sparge o țeavă, poți apela imediat la instalatorul blocului și problema se rezolvă în-tr-o perioadă de timp decentă. Apoi, există vecini la doi pași de tine și, în cazul în care ai copii, pericolele casnice sunt pe un perimetru restrâns și nu includ și suprafața curții.

Un alt avantaj este că într-un apartament faci curat relativ repede și ai terminat. La o casă pe pământ, după ce ai aranjat camerele, urmează să igienizezi curtea - o treabă ceva mai complicată și pentru care îți trebuie energie în plus. Până aici, traiul la bloc - o poveste frumoasă.

Urmează însă șirul dezavan-tajelor. În primul rând, vecinii pot să-ți ofere, prin zgomotele produse, nopți albe exact când ai cea mai mare nevoie de odihnă. Apoi, vecinul de deasupra poate să îți transforme ușor casa într-o mlaș-tină, iar liftul poate să fie mort când vii de la supermarket sau, cel mai frumos, de la un magazin de mobilă.

Pe de altă parte, dacă nu ai contoare la utilități sau pur și simplu ai uitat să citești ceasurile într-o lună, ești trecut la ... "paușal", adică la plata calculată în comun și așa intri într-o gaură neagră. Însă, probabil, cel mai frustrant lucru într-un apartament este că, dacă vrei puțin aer, trebuie să mergi, de cele mai multe ori mult, până într-un parc.

Foarte acut simți această realitate în cazul în care ai copii. La capitolul decorațiuni, apartamentul e destul de frustrant. Dacă mai vrei și spațiu pentru tine, mobila aleasă ar trebui să se înscrie în stilul minimalist și astfel ideile sunt mai greu de pus în practică.

Casă, dulce casă

Primul dezavantaj al unei case e prețul mai mare. Dar să spunem că ai un teren, faci un efort și îți construiești o casă cu relativ puțini bani. E posibil, mai ales dacă o construiești în regie proprie.

Din păcate, pentru construcție trebuie să iei o mulțime de autori-zații: de la mediu, de la apă, de la gaze, de la curent electric sau de la societatea care îți va lua gunoiul. Totul durează nesfârșit și costă realmente mult. Spre exemplu, în Constanța, de la depunerea primului document până la eliberarea autorizației de construire de la Primărie durează cel puțin opt luni de zile. În toată povestea construcției unei case, nu materialele sau mâna de lucru te dărâmă, ci utilitățile - inexistente de cele mai multe ori inclusiv în zonele de case din orașe.

Așa că gândește-te bine: dacă ai nervii tari să depășești aceste probleme sau buzunarele largi să plătești pe alții să le rezolve, ei bine, te poți bucura de firul ierbii în fiecare dimineață. Și starea ta de dispoziție este, chiar dacă nu îți vine să crezi, excelentă.

La capitolul decorațiuni poți să-ți exprimi orice fantezie, iar în curte poți să-ți amenajezi un loc de joacă ca în basme. Să tot faci copii în aceste condiții! (sursă: csid.ro)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 01 Februarie 2013
Stire din Actual : Găsită moartă în apartament
Pagina a fost generata in 1.6785 secunde