Zboară, yachtule! Zboară!

384
Zboară, yachtule! Zboară! - 13288acf147c9bb0fe8b9fcf4cf0e395.jpg
Ești prins cu yachtul în Caraibe și trebuie să ajungi rapid în Mediterana? Dacă astfel de probleme fac parte din rutina ta zilnică, atunci ai nevoie de superyachtul zburător, care se transformă în avion cu o simplă apăsare a unui buton.
Invenția lui Yelken Octuri, un designer francez din cadrul gigantului Airbus, se află deocamdată în stadiul de "vis frumos" și probabil va rămâne acolo pentru ceva vreme.
Desenele sale au fost expuse de curând la muzeul "Air and Space" din Paris, bucurându-se de un interes major din partea investitorilor.
"N-am vrut să fac ceva fezabil. Ideea a fost să produc un concept inovator. Fără doar și poate, vorbim de un proiect imposibil la ora actuală. Totuși, multe dintre conceptele existente din industria aeronautică sunt la fel de științifico-fantastice. Am vrut doar să creez ceva cu adevărat original", a spus Octuri, citat de CNN.
Francezul s-a declarat impresionat de numărul mare de investitori care s-au oferit să finanțeze construcția yachtului: "Am primit mult feedback și încep să cred că yachtul ar putea fi construit. Evident, unele părți vor trebui refăcute complet, având în vedere legile aerodinamicii și rezistența structurii, însă este posibil".
Yachtul lung de 46 metri, al cărui design plătește tribut unui alt superyacht, Șoimul Maltez, se transformă în avion datorită catargelor mobile, care devin aripi, când vine vremea de a zbura.
Nava are două punți - cea inferioară are un living, o baie și o baie, în timp ce puntea superioară găzduiește trei dormitoare imense și o baie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5117 secunde