Concurs Ziua Copilului Turc, sărbătorită și la Constanța

836
Ziua Copilului Turc, sărbătorită și la Constanța - 10eaee736af2bdaa72ca1d3685a48417.jpg
Palatul Copiilor a fost luat cu asalt la sfârșitul săptămânii trecute de copii de etnie turcă și tătară care s-au întrecut în cele mai distractive competiții. Ma-nifestarea, organizată de uniunile turcă și tătară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța și gazda, Palatul Copiilor, a fost prilejuită de sărbătorirea Zilei Copilului din Turcia. Sărbătoriții, aproximativ 300 de copii care studiază limba turcă în școlile constănțene, au desenat pe asfalt, au transpus în eseuri gândurile lor despre sărbătoarea copilăriei și s-au întrecut în competiții precum alergarea în sac.
La final, organizatorii au avut cadouri pentru toți copiii, iar cei mai buni au fost recompensați cu premii.
Ceremonia de premiere a avut loc pe scena Palatului Copiilor, în prezența consulului general al Republicii Turcia la Constanța, Füsun Aramaz, precum și a președinților și deputaților celor două uniuni și a altor oaspeți. Nu au lipsit nici dansurile și muzica tradiționale turcești în interpretarea Ansamblului "Kardelen".
Ziua copilului se serbează în Turcia în fiecare an, pe 23 aprilie. La data de 23 aprilie 1920 s-a reunit pentru prima dată Parla-mentul, consfințind independența și suveranitatea Turciei. În 1928, Mustafa Kemal Atatürk, fon-datorul Turciei moderne, a dedicat această zi copiilor, în semn de respect pentru generațiile tinere care reprezintă viitorul unei na-țiuni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 02 Mai 2011
Stire din Diverse : Păzea! Razie la bordel
Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Gălbenelele - bune pentru arsuri
Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Ecler de ciocolată
Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Cum să ținem microbii departe de copii
Pagina a fost generata in 3.8448 secunde